Translate

January 24, 2012

Povestea din spatele pozei ar fi bine să rămână necunoscută

Duminică, Mihai Gâdea a căutat în emisiunea lui o tănără cu o pancartă. E cea din imaginea pe care am ataşat-o şi eu acestui articol şi pe al cărei autor nu l-am găsit să i-o pot atribui. Gâdea a găsit-o, a sunat-o în emisiune şi pentru că vorbea frumos şi pe subiect a invitat-o în emisiunea de luni, unde surpriză, tipa nu a mişcat deloc, ba din contră.
O poveste romanţată găsiţi pe site-ul Antena 3. Dacă aveţi noroc şi vă merge streamul probabil că veţi vedea emisiunea de luni.
Eu nu o cunosc pe domnişoara şi apartenenţa ei la grupul feministelor nu îmi spune nimic. O invidiez sincer că va avea doctorat în științe politice, dar în rest nu ştiu nimic despre ea, nimic mai mult decât părerea pe care mi-am format-o despre ea din emisiunea lui Mihai Gâdea.
Să le luăm pe rând: nu îmi plac, ba chiar mă irită oamenii care vorbesc printre dinţi pentru că se cred deștepți. Prea deştepţi pentru a deschide gura atunci când publicul nu li se ridică la aşteptări. Aşa mi s-a părut tânăra. Unii spun că ar avea un defect de vorbire, dar rămâne atitudinea... oricum să trecem la punctul doi.
Nu îmi plac oamenii care pun întrebări cu aerul de doctori docenți. O singură întrebare i-a adresat lui Crin Antonescu de undeva din nişte emisfere înalte, fâţâindu-se în scaun cu aerul: orice ai zice tu tot prost eşti, da ia uite ce întrebare îţi pune deşteapta de mine... Nu numai că era pe lângă subiect, dar l-a ridicat în ochii tuturor pe liberal care i-a aplicat o pălmuţă discretă prin răspunsul dat şi a trimis-o la locul ei.
Nu îmi plac oamenii care atacă nefondat, doar pentru a atrage atenţia. Domnişoara din platoul lui Gâdea ştia ca e timpul ei şi voia să profite de asta. Cum cu discursuri de genul: democraţia am învăţat-o eu la facultate, master şi doctorat, nu reuşea nimic într-un platou în care toţi îi corectau afirmaţiile, atunci s-a gândit să îl atace pe Antonescu. Nu îmi place Crin Antonescu, de când l-a dat jos pe C.P.Tăriceanu, dar în seara asta mi-a plăcut. Oamenii care critică doar pentru a atrage atenţia pentru că nu au cu ce altceva să o atragă mi se par mici.
Am înţeles că domnişoara e doctorand cu mari şanse să ajungă doctor în ştiinţe politice, dar mi-a fost de ajuns o singură emisiune să îmi dau seama că nu îmi place. Şi nu sunt singura. Da, veţi spune, doar nu vreau acum să mi-o fac prietenă, poate nu va vedea în veci textul ăsta, dar autosuficienţa şi arognaţa domnişoarei m-au dezgustat. Una ca ea vrea să fie aproape de politică în România...
Ca să închei, era bine ca domnişoara să rămână doar protagonista unei fotografii, reprezentative pentru protestele din aceste zile de la Bucureşti, şi să nu deschidă gura vreodată. Dacă tăceai, filosof rămâneai... spune o zicală...
Raluca
P.S. Articolul îi este dedicat lui Andrei, cu care am avut o dispută pe o temă asemănătoare. Ai avut dreptate :)

No comments: