Translate

January 11, 2012

As low as he can get

Cum ar zice irlandezul sau englezul sau americanul sau eu, românca ce încerc să scriu bloguri din Irlanda. Ştiţi voi, era o perioadă în care politica din România mă interesa şi mă intersectam cu ea zilnic. Era sarcină de serviciu să ştiu ce şi cum, altfel aş fi fost doar o prompteristă proastă care citeşte texte scrise de alţii, din care nu înţelege nimic. Ei bine, mie îmi place să cred că am fost ştiristă cu acte în regulă, inclusiv cu inteligenţa din dotare, ba chiar spun că îmi plăcea domeniul şi îmi plăcea şi ce făceam. Îmi e puţin dor, e adevărat.
Să revenim. Cine nu poate ajunge mai jos? Băsescu, evident. Nu v-aţi fi aşteptat să abordez subiectul Raed Arafat - Traian Băsescu? da mi-a venit o idee şi nu îmi dă pace. Îmi aduc aminte acum vreo două luni atacul lui Traian Băsescu la adresa Reglui Mihai I. Josnic atac. Am protestat pe facebook. Acum alt atac la Raed Arafat un nume sinonim cu Smurd şi cumva cu performanţa. Ceea ce nu înţeleg eu (bine puteţi spune că Arafat îşi putea da demisia dacă nu era de acord cu noua lege a sănătăţii şi gata cu circul) e de ce Traian Băsescu, preşedintele României de vreo 7 ani atacă oameni muuuult mai bine plasaţi în simpatia populaţiei. Regele Mihai I şi Raed Arafat cred şi sper că sunt mai plăcuţi de românaşi decât Traian Băsescu. De ce?
Poate pentru că Traian Băsescu nu mai are nimic de pierdut şi îşi face damblalele pe final de carieră politică? Eu aşa zic. Traian Băsescu nu poate cădea în sondaje mai mult decât e acum. Tradiţional partidul care a fost la putere nu mai este reales de români. Aşa că pe ultima sută de metri muşcă şi el ce mai poate.
Problema este de ce? ce are de împărţit cu două personaje aparent fără nici o legătură? şi câte alte atacuri vor mai fi?
Raluca

2 comments:

eliza said...

si-a dat ieri demisia. nu am mai stat demult sa urmaresc ceva la realitatea. ieri m-am uitat la Arafat. si imi pare rau, asa cum mi-a parut rau si de Rege. cum spunea si Arafat, e vorba de multi bani si de multe interese private, asa ca de asta a fost atacat si fortat sa-si dea demisia. te pup!

Raluk said...

Eliza evident ca de asta si-a dat demisia, da putea fi fortat sa demisioneze din interior fara atata tam tam la TV fara ca Basel sa intre in direct prin telefon si toate astea. E ceva ascuns, ce probabil acum ne scapa...