Translate

January 11, 2012

V-am spus că plec la Barcelona?

Cred că v-am spus în postarea cu Moş Nicolae, că ăsta a fost cadoul meu: o excursie la Barcelona. Nu e prea tare?
Acum probleme. Cu ce mă îmbrac? Cu ce mă încalţ? Ce troller să îmi iau? Ce haine să îmi iau? Ce ghiduri să citesc? Ce site-uri să răsfoiesc? În ce site-uri să mă încred? Să mă sperii de hoţii de pe Rambla? Să îmi las aparatul foto acasă? (asta-i o prostie, normal că nu o să mi-l las) În acelaşi context ce geantă e mai potrivită? Ce să vizitez musai? Ce să vizitez dacă mai am timp? Ce nu merită să vizitez, da toată lumea vizitează? Îmi ajung 6 zile? Merită să îmi mai fac planuri? Să las citirea ghidului pentru avion? Să îmi cumpăr ghid în engleză, că poate cel în română atrage ghinionul? Să îmi iau bani sau carduri? Câţi bani? Care carduri? Nu mai trece timpul ăsta? da dacă tot nu trece mai bine m-aş documenta pe site-uri... Care site-uri?
Greu că plecările astea, că pentru mine nu sunt niciodată arunci trei boarfe în valiză, iei aparatul foto la gât şi încărcătorul în troller şi pleci. Eu trebuie să plănuiesc, eu trebuie să ştiu, să ajung acolo informată şi cu un plan clar a ceea ce vreau să văd. Eu trebuie să anticipez şi să știu exact ce, unde, când, cât, cum...
Ştiu sigur că odată urcată în avion toate grijile vor dispărea, da până atunci? Ce mă sfătuiți?
Raluca
P.S. Nu ştiu cu blogul cum e, dar totdeauna când plec undeva îl înnebunesc pe Alin cu destinaţia unde urmează să mergem. Îi fac capul calendar. Acum pare altfel...vedem

4 comments:

Andreea said...

Eu un singur lucru pot sa spun: Barcelona e frumoasa toata toata! :D Noi n-am avut probleme cu hotii, dar e drept ca suntem persoane precaute. Nu rata nimic ce tine de Gaudi nici p-afara, nici pe dinauntru. Si mergeti mult pe jos! Barcelona ofera mici minuni (stradute, cladiri, catedrale, mici magazine) la tot pasul si e pacat sa le pierdeti pentru ca folositi prea multe mijloace de transport in comun. Noi ne-am luat (si ne-a fost foarte util) un ghid in engleza din aeroport ca nu planuisem nimic inainte :D

Enjoy!

Raluk said...

Si eu mi-am pus in fruntea listei obiectivele legate de Gaudi, dar si muzeul Picasso, desi nu e chiar in Barcelona. Apoi Pueblo Espanol care am inteles ca e un fel de Muzeu al satului si Muzeul Ciocolatei. Normal ca vom merge pe jos, deja mi-am spalat tenisii si m-am gandit la haine comode :)
Abia astept

Aliceee Traveler said...

6 zile sunt ok!!! eu am stat si am vizitat tot la pas, linistita

Iti recomand manastirea Montserrat in special pentru peisaje si aventura de a ajunge acolo :))
Muzeul Ciocolatei e mic, 1 ora-2 daca citesti tot tot tot!!
Poble Espagnol iara 3 ore cu indulgenta. La Picasso nu am fost, i-am vazut operele in Pisa si am fost dezamagita :(

Mie mi-a placut cartierul 'La Ribiera', barrio Gotico, Park Guell, 'intra prin lateral si urca sus pe munte sa vezi panorama apoi coboara in parc (recomadare)

Casa Milla e preferata mea!
Casa Battlo nu am vazut-o dar mi-ar fi placut
La Sagrada mergi cat mai devreme cozile sunt expuizante!!

Cat despre hoti, nu-ti fie frica, sa ai doar o geanta ce o poti prinde cumva sa nu se deschida usor, cu fermoarul! Aparatul permanent la gat si cu mana pe el :) Actele varianta xerox cu tine! bani putini ca daca te fura sa nu ramai fara buget in vacanta :) Si multa, multa atentie!

Vacanta frumoasa!

Raluk said...

Multumesc mult pentru sfaturi si pentru ponturi. M-am informat foarte bine, acum mi-e teama sa nu scap ceva. Fac liste pe zile :) abia astept.