Translate

January 17, 2012

City break sau vacanta tip sejur?

Nu prea m-am prins cum funcţionează treaba asta, dar pentru că Alicee mi-a făcut onoarea de a mă invita, am răspuns.
Aşadar din capul locului spun că mie vacanţele la mare, la plaja, la masaj, la spa mi se par pierderi de timp. Piscină şi masaj şi spa şi gimnastică şi ce vreau eu găsesc şi în Dublin şi în Bucureşti la o aruncătură de băţ de casa mea. Deci să îmi cheltuiesc eu zilele libere pe aşa ceva mi se pare de neconceput. De stat la plajă nu pot sta, iar de bălăcit în mare mai greu cu clima din Dublin aşa că orice ieşire fie de tip city break fie de tip sejur pentru mine trebuie să fie activă. Să văd ceva, să umblu să cunosc, altfel mai bine stau acasa. Nu îi condamn pe cei care au alte preferinţe, doar răspund la întrebare.
Aşa că la viaţa mea am mers în trei ani prin România, prima dată prin Piatra Craiului şi Buzau (vulcanii noroioşi), a doua oară prin Moeciu, Sibiu şi Maramureş, iar a treia oară prin Bucovina, toate cu plecări din Bucureşti. Apoi acum un an am mers în Viena, Bratislava şi Praga. Am descoperit eu că avioanele pe ruta Bucureşti-Praga aveau preţuri prohibitive pentru bugetul nostru de atunci aşa că am zburat până la Viena am stat acolo vreo 4 zile, apoi două zile la Bratislava şi încă vreo 4 la Praga.
Problema tuturor în ziua de azi este timpul aşa că probabil e mai uşor să îţi rupi concediu în porţii mici şi să ieşi din ţară de mai multe ori decât să foloseşti tot concediul odată. Eu aşa aş face.
În Dublin, concediu înseamna România cu escala la Budapesta şi poate în Germania undeva şi sper eu ca la vară să ajung macar la Moeciu, Sfinxul şi Braşov, iar city break-urile înseamnă Irlanda în lung şi-n lat şi poate Anglia, de fapt Scoţia.
Vreau să profit de şansa de a sta în aşa o ţară frumoasă, să o şi cunosc. Am planificat deja o ieşire la Galway şi nişte insule şi încă una la Waterford şi încă una la Giant Causeway, în Irlanda de Nord, la care am mai fost, dar în excursie organizată de o zi.
Ca să răspund la întrebare, aştept mai nerăbdătoare city break-urile din Irlanda (poate pentru că vin acuşi) decât călătoria obositoare până în România cu maşina, dar mă aştept la trăiri mai faine în România şi la estomparea dorului pe care îl am pentru munte şi mirosul de brad şi pajiştea din faţa casei Doinei din Moeciu.
Raluca
P.S. Am uitat cu desăvârşire de Barcelona. Aoleu, nu îmi stă în fire deloc. Pe Barcelona o aştept ca şi când şi deşi e o ieşire de 6 zile eu o încadrez la city break :D
P.S. Nu am prieteni pasionaţi de călătorii şi de postarea lor pe blog, cărora să le trimit mai departe, dar dacă puneţi un comentariu frumos, prin care să răspundeţi la întrebarea din titlu, voi fi foarte fericită :) şi vă voi dedica o postare frumoasă curând.

2 comments:

Aliceee Traveler said...

Buna. Mi-a placut raspunsul tau :)
De fapt articolul nu era o lepasa. Dar multumesc ca ai preluat-o.

Idee e ca am facut eu un gen de articole pe blogul meu cu discutii turistice, in care discutam despre diferite teme. Eu imi spun prima parerea si apoi fiecare comenteaza, ne comentam unii la altii ... discutii. Eu am decis sa pun un link tutror celor ce raspund prin comentarii, in articolul urmator ca sa le dau un impuls sa participe :)

Asa ca te invit sa participi marti, sa vezi si opiniile altora cu privire la anumite subiecte, sa ne ajutam daca avem nevoie, etccc

Raluk said...

Aha, e interesanta ideea ta. Am sa si comentez, da fac si o postare la mine pe blog, daca e subiectul pe care sa am ceva de spus :D