Translate

January 19, 2012

Legea-i lege!!!

Vă scriam despre condiţiile de călătorie între Irlanda şi Anglia şi restul Europei şi despre actele pe care trebuie să le aibă animalul de companie. Ei bine urmăresc emisiunile unui veterinar de la radio şi TV şi mai nou irlandezii sunt revoltaţi.
S-ar părea că până acum ei călătoreau cu animalele de companie pe baza carnetului de sănătate şi atât. Erau cu vaccinările şi deparazitările la zi şi era de ajuns. Acum trebuie să aibă paşaport, ba mai trebuie chiar şi microcip, pentru unele ţări. Şi ei se revoltă, că de ce?
Păi mă irlandezilor, care sunteţi voi irlandezi, acum înţelegeţi de ce eram eu cu nervii la pământ când umblam de nebună cu sângele Deei prin Bucureşti să ajung în timp util de la veterinar la laborator, doar pentru că voi ne ameninţaţi cu caranina?
Şi apoi îţi trebuie tupeu nu glumă să îmi ceri mapa de acte pentru a intra cu câinele în Irlanda, când câinii irlandezilor nu au nici măcar banalul paşaport. Păi fraţilor Deea mea e testată şi paratestată şi cipată şi paşaportată şi tot ce vreţi voi. E cum ar fi cu un cap peste animalele de companie pe care le întâlnim noi pe promenadă. Cum ar fi să îmi ridic nasul şi să le cer foaia cu deparazitările doar dacă vor să treacă canalul?
Nu li se pare corect şi li se pare că li se cer prea multe. Welcome to the real world!!! cum ar spune irlandezii...
Raluca

No comments: