Translate

January 31, 2012

Întrebare turistică şi nu prea...

Alicee a pus din nou o discuţie turistică pe blog şi mi-a dat o idee. Că tot nu îmi stă în cap decat că peste două zile voi fi la Barcelona, nu pot să scriu nimic interesant sau nu găsesc subiecte decât cele legate de turism. Aşadar vă întreb, voi folosiţi sau luaţi acasă produsele de igienă puse la dispoziţia voastră de hoteluri? mă refer la şampon, gel de duş, săpun, am văzut chiar şi cremă de mâini, cască de baie sau alte minunăţii.
Eu am să mă confesez şi am să vă spun că atunci când nu aveam foarte multe călătorii la activ îmi rugam prietenii să îmi aducă ceva din hotel. Mulţi mi-au adus, ba chiar îmi amintesc odată că Dănuţ mi-a adus o pungă plină de pe undeva din Bulgaria. Mulţumesc Dănuţ!
Apoi am plecat şi eu şi din primele călătorii m-am întors cu câte ceva şi recunosc, şi acum probabil sunt aruncate pe undeva prin acasă, deci nu le-am folosit. Şi atunci la ce bun?
Acum nu le mai adun, le folosesc pe cele pe care pot să le folosesc chiar acolo în hotel, iar restul le las aşa cum le-am găsit.
În schimb nu pot să nu mă minunez de fiecare dată ce mai scornesc cei care deţin hoteluri. În Turcia de exemplu puteai să îţi iei acasă desfăcătorul de bere cu Efes şi numele hotelului pe spate. Ştiu că în prima zi l-am rătăcit prin cameră şi a doua zi a apărut altul nou. Le-am lăsat pe amândouă la vedere şi mi s-a spus că pot să le iau pe amândouă, dacă doresc.
Tot în hotelul din Turcia am găsit cele mai multe obiecte pe care le puteai lua acasă. Recipiente mai mari sau mai mici, de adunasem un pumn întreg, dacă ar fi fost să le iau, dar nu le-am luat. Cel mai mult mi-a plăcut săpunul roz, în forma de inimioară.
În Veneţia hotelul se chema Violino d'Oro şi aveau o grămadă de chestii cu viori pe ele. De acolo recunosc că am luat mai multe şerveţele umede, pe care le-am folosit în trenul dintre Venetia şi Florenţa.
Apoi ultimele hoteluri la care am stat erau cele de pe autostradă, în Germania şi Anglia. Acolo probabil fiind gândite pentru cei pe fugă sau cei veniti pentru afaceri, am găsit carneţele în diferite forme, pixuri şi cel mai tare mi s-au părut creioane colorate. Poate vii cu copilul şi se plictiseşte.
Cam asta ar fi. Aşadar voi luaţi micile cadouri puse la dispoziţie de hoteluri?
Raluca

1 comment:

Aliceee Traveler said...

Eu nu prea ajung la hoteluri unde se gasesc sapunuri si alte cele. Cand am gasit nu le-am luat acasa, doar le-am folosit acolo. Nu imi prea plac