Translate

January 11, 2012

Mă ajutaţi puţin?

Pe scurt e aşa. În Dublin românii sunt împărţili pe comunităţi şi biserici, că doar nu vă aşteptaţi ca românii să fie uniţi măcar peste hotare... Încerc să nu mă amestec în treaba asta şi sper să nu supăr pe nimeni dacă mă voi duce aici
Şirea seacă e asta: 
Viorel Badea, preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, vine în Dublin în perioada 13 - 16 ianuarie 2012, pentru o vizită de lucru. 
Nu înjuraţi că nu am scris-o eu, problema mea este ce înseamna "vizită de lucru" şi ce anume lucrează senatorul Viorel RICEARD Badea în Irlanda? 
Ştiu că Irlanda a preluat președinția OSCE (Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa) şi că printre primele probleme pe care vrea să le abordeze este cea din Transnistria, unde sunt români şi unde teoretic preşedintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni ar avea interes.
Oricum ar fi eu încerc să ajung sâmbătă la Ilac, ce să îl întreb pe senatorul Badea?
Raluca

2 comments:

Paul said...

Buna Raluca,

Ai ajuns la Ilac? Ce a zis dl. Badea?

Raluk said...

Din pacate nu. M-am invartit ca proasta pe langa Ilac si nu am gasit nici o sala sau ceva in care sa se fi adunat romanii si basarabenii.
In schimb am vazut tot materialul de la voi de pe site. M-a uimit ca acum in al patrulea an si ultimul, de mandat a reusit sa ajunga in Irlanda, hai sa nu fiu rea...
E bine ca stie problemele romanilor din Irlanda, desi nu cred ca va face ceva concret in orice directie, mai ales la ce nebunie e acum in tara.
Mi-as dori un Centru Cultural, nu politizat ca ICR-ul din Romania si daca as avea copii mi-as dori ca ei sa stie de unde venim, ca Romania are o istorie bogata si frumoasa si o geografie fenomenala.
Ce imi pare rau e ca si la mii de km de Romania, comunitatile de romani sunt segregate...
Astept declaratiile lui din tara, daca spune ca si irlandezii il vor vota pe Basescu (asemeni declaratiilor de dupa vizita din Serbia) pe bune ca ma revolt si plec in Congo :)