Translate

January 9, 2012

Centrul pentru colectarea brazilor de Crăciun

A trecut şi Crăciunul ăsta şi am intrat în Noul An, aşa că e cumva normal ca cei care şi-au împodobit casa cu un brad de Crăciun, să o despodobească. Numai că în Dublin nu îţi poţi arunca bradul de la balcon şi apoi să îl abandonezi la ghena de gunoi, în cazul fericit, dacă nu cumva să îl abandonezi acolo unde a căzut când l-ai aruncat de la balcon. Aici există Centre de colectare a brazilor de Cărciun şi cum unul este chiar lângă mine, nu am rezistat să nu facă câteva pozişoare.

Toată săptămâna am văzut pe promenadă această scenă sau una asemănătoare,
doi oameni sau chiar mai mulţi cărând brazi spre centrul de colectare. După cum vedeţi brăduţii arată uimitor de bine, iar mirosul m-a făcut să îmi amintesc de Crăciun.
Unii, de fapt cei mai mulţi veneau cu maşinile aşa că tot Clontarful a fost împânzit de astfel de maşini ce care brazi
Aşa arată pancarta care te anunţă ce se întâmplă în zonă.
Şi aşa arată înăuntru.
M-a emoţionat o scenă la care am asistat înăuntru. Tatăl cu băieţelul din a doua fotografie şi-au abandonat bradul. Tatăl i-a spus băieţelului să îşi ia adio de la brăduţ şi să îl roage să vină şi anul viitor. Băieţelul l-a ascultat, i-a trimis un pupic în aer brăduţului şi l-au lăsat acolo.
Ce se întâmplă cu brazii nu ştiu. Am crezut că vor fi transformaţi în araci, dar am asistat la încărcarea şi mărunţirea lor într-o maşină de gunoi normală, deci probabil că ajung la fabricile de mobilă sau ceva asemănător. Poate ajung hârtie... ideea e că ei sunt reciclaţi.
Cât am stat acolo m-am întrebat cum de irlandezii nu îşi abandonează bradul pe unde apucă sau cum de nu se duc la centru după ora 16. Probabil amenzile ce îi pândesc la fiecare colţ sau probabil răspunsul nu îl vom afla niciodată...
Raluca

No comments: