Translate

March 20, 2012

În spatele Festivalului Sfântului Patrick - Clădiri înverzite în Dublin

Acesta este unul dintre articolele pe care sincer aşteptam să le vină rândul, pentru că mi-a plăcut să alerg între clădirile înverzite din Dublin, să pun trepiedul şi să fac poze. Unele poze le-aţi văzut deja pentru că nu am mai ajuns pe O'Connol să fac poze Poştei cu trepiedul. Eram după o zi de stat mai mult sau mai puţin în picioare la Paradă şi după ce m-am învârtit pe la festivități ore bune în așteptarea întunericului. Mă dureau picioarele de muream şi am zis că am deja pozele cu acele clădiri.
Ideea mea a fost următoarea: mergem la Big Day Out, ne plimbăm prin Cartierul Georgian până se lasă întunericul, mergem la St. Patrick şi Christ Church şi apoi în drum spre Festivalul Berii mai fotografiem ce mai e de fotografiat. Ceea ce nu am luat eu în considerare a fost că după două zile de festivităţi, de stat în picioare în frig, corpul meu nu mai funcţiona normal. Aşa că după numai 500 de metri, cu cei mai comozi pantofi din lume, nu mai puteam merge şi deja voiam să renunţ. Dar nu ştiu de unde am prins viteză şi am descoperit că dacă merg repede picioarele nu au timp să se resimtă şi aşa am dat ocolul centrului.
 Prima a fost St. Patrick Cathedral unde deja ştiam că parcul va fi închis aşa că am intrat pe o străduţă să facem poze prin gard. Acolo erau deja încă doi fotografi cu trepiede şi aparate foto cât de cât profesionale, iar cât am stat noi au mai apărut unii care făceau poze fie cu aparate mici, fie cu telefonul. Oricum biserica ieşea bine.
Am mai ataşat o poză cu St. Patrick Cathedral pentru că aproape de turn l-am prins şi pe Orion
În drum spre Christ Church am întâlnit mai mulţi oameni cu trepiede care probabil, ca şi noi căutau monumentele înverzite, am văzut chiar şi cupluri, ca şi noi care îşi împărţiseră sarcinile. Pentru că distanţa dintre St. Patrick şi Christ Church nu e mare, nu am mai împachetat trepiedul ci l-am cărat aşa cum era. Cred că acelaşi lucru l-au gândit toţi cei pe care i-am întâlnit pe drum.
La Christ Church o poză era dificil de obţinut pentru că eram peste stradă şi inevitabil prindeam traficul. Aşa că am calculat şi când trecea ultima maşină era un interval de câteva secunde în care strada era goală. Atunci apăsam butonul şi se declanşa. Plus că în acelaşi timp trebuia să rugăm oamenii să nu intre în cadru. Noroc că erau surprinzător de puţini oameni în zonă :) 
În faţă la Trinity College era imposibil să pui trepiedul. Eram fix între două treceri de pietoni şi oamenii se grăbeau să prindă verdele la ambele, să nu rămână pe mijloc. Totuşi erau unii care rămâneau şi deci ne stăteau în drum sau noi le stăteam lor în drum. Aşa că m-am chinuit să fac o poză din mână, care să iasă cât mai clar.
La Banca Naţională iarăşi era imposibil să pui trepiedul. Am studiat situaţia, doar că fix în faţa clădirii opreau maşinile la stop. Cât am stat noi erau numai autobuze, care luau cam jumătate din vedere. Aşa că tot din mână am făcut şi această poză. 
Magazinul Penney's şi oamenii care aşteaptă autobuzul 123 îi ştiţi deja 
Sediul Poştei de pe O'Connol 
Magazinul Clerys tot de pe O'Connol 
Anul acesta pe lângă clădiri au fost înverzite şi poduri şi o corabie. Este vorba de corabia foametei ce poate fi vizitată în Port. Deşi am ajuns foarte aproape de ea, nu ne-am prins că e înverzită aşa că nu ne-am dus să o pozăm. Aşa că această fotografie am luat-o de pe facebook-ul companiei care a organizat festivalul. Nu şi-o asumase nimeni, dar dacă apare cumva un autor voi trece, bucuroasă, şi pe blog pentru că e o fotografie foarte bună :)
Cam asta e cu Monumentele Înverzite din Dublin, cele pe care le-am fotografiat eu. Ştiu că în toată lumea au fost înverzite monumente cu ocazia Zilei Sfântului Patrick aşa că abia aştept să găsesc poze pe net despre asta.
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Foarte draguta ideea cu cladirile inverzite!
Apropo de autobuzul 123: si in Dublin merge tot la Gara? :-)

Raluk said...

Nu. In Dublin face legatura intre cartierul Marino si centru. Trece pe traseul mai multor gari, e adevarat. In Dublin garile sunt comune pentru metroul de suprafata si pentru trenul care face legatura intre localitatilr Irlandei.