Translate

March 25, 2012

La Plajă

Inspirată de pozele prietenilor postate pe facebook, din Vama Veche, deja, mi-am luat familionul şi ieri am mers la plajă. V-am mai explicat eu cum e treaba cu plajele în Irlanda, sunt sălbatice şi frumose, dar vremea te împiedică să intri în apă. Sau ca să lămuresc lumea, pe mine mă împiedică să intru în apă, pentru că ieri erau irlandezi care făceau baie şi unii care stăteau la soare. Eu aveam două bluze, geacă şi eşarfă la gât şi blugi groşi şi şosete lungi în tenişi... În fine.
Ideea e că am fost la plaja Malahide, despre care v-am mai povestit de vreo două ori. De această dată cu maşina şi am depistat că din faţa blocului nostru, dacă mergem drept şi virăm uşor la dreapta la un moment dat, ajungem fix la plajă. Da ce peisaje sunt pe traseu...păcat că e drumul îngust şi nu poţi opri...da am admirat şi m-am bucurat şi eu de soare şi am lepădat cojocul gros de iarnă, chiar dacă teoretic aveam acum mai multe haine pe mine.
Şi Dea s-a bucurat de aer liber şi de loc de joacă, am mâncat şi un fel de baghete de la Spar, ca mai toţi dublinezii veniţi acolo şi am adunat scoici. A fost o ieşire de maximum 3 ore, la jumatate de ora de casa noastră, dar eu simt că m-am încărcat pentru o săptămână.
Până Alin s-a dus să cumpere mâncare am admirat gâştele care zburau deasupra apei 
Şi fix când mă chinuiam eu să fac o poză gâştelor cu apa, au venit unele foarte aproape de minea aşa că le-am făcut o poză 
Când s-au îndepărtat se vedea V-ul pe care îl formau 
O bărcuţă ce plutea în estuar 
După masă am pornit să explorăm 
Asta e poza cum ne-a zis Raducu, adică mai bine stă subiectul pozei cu ochii în soare decât să stea aparatul îndreptat spre soare. 
Dea aproape de apă 
Şi pe nisip 
Alin îngheţat, în timp ce în spatele meu erau unii care fugeau şi se aruncau în apă...evident dezbrăcaţi 
Dea şi un câine lătrător, care am crezut că o va enerva iniţial, da ea era aşa de bucuroasă că îi dă un câine atenţie că nu mai conta că de fapt o latră.
Asta-i tot. Spuneţi şi voi nu au ieşit tura asta poze frumose?
Raluca

4 comments:

Aliceee Traveler said...

Ba da Raluca! Foarte frumoase :))! Pacat ca nu ne-ai aratat si pe cei ce faceau baie si plaja :))
Asa e si in Maroc, in decembrie sunt vreo 20 de grade dar .... bate vantul si mie nu mi se pare deloc cald! Altii faceau baie in ocean! Brrr

Raluk said...

Am vrut sa le fac poze, da tocmai cand il pusesem pe Alin cumva in dreptul lor, ca imi era jena sa le fac poze chiar lor, au plecat :( Oricum erau si copii mici in apa si nu cred ca era chiar calda ca vara in Romania, ca aici nu cred ca e calda niciodata.

Larisa said...

Sunt superbe pozele!

Mie imi plac foarte tare plajele de genul asta mai pustii, salbatice si frumoase, gen Vama :)! Nu neaparat sa stau sa ma bronzez, ca nu sunt asa pasionata de mare, cat sa ma plimb, sa ma relaxez, sa respir aer curat. Merg si eu aici la mine in oras la plaja...pe malul raului :)) ca doar asta am :)) din pacate.

Raluk said...

Da saracii irlandezi au niste plaje superbe, pe care nu pot sa le foloseasca. Da poate e mai bine. Si eu prefer plaja din Vama Veche fata de cea din Mamaia...cum ar fi ca la Malahide sa vezi cersafuri ca la Mamaia?
E bine ca ai totusi unde sa te plimbi, nici noi nu stam chiar langa plaja, mergem vreo trei sferturi de ora pana acolo, mergem drept, dar avem ceva de mers.