Translate

March 19, 2012

În spatele Festivalului Sfântului Patrick - Big Day Out

Ieri a fost o zi super, numai bună de stat afară, de băut bere, de căscat gura, de plimbat câinele. Nu am mai fost voluntar, practic pentru că am fost disponibilă în timpul săptămânii, duminică şi luni nu am mai avut nimic de făcut.
Totuşi voiam să merg în Marion Square să văd care e treaba asta cu Big Day Out, să fac poze clădirilor georgiene, să se înnopteze şi să fac poze clădirilor înverzite şi apoi să caut berea verde la Festivalul Berii. Şi în mare mi-a ieşit, ba chiar au fost şi momente faine şi parcă şi aparatul nu a mai făcut atâtea nazuri sau poate m-am obișnuit eu cu el...
În mare tot ce se întâmpla în cadrul acestei manifestări era dedicat copiilor, aşa că noi eram cam în plus în marea de căruţe şi de pitici care îţi alergau printre picioare.
Primul lucru care m-a atras în Cartierul Georgian au fost uşile, de altfel văzusem un proiect Dublin doors pe la mai toate punctele turistice şi nu ştiam unde au fost făcute pozele. Na că acum ştiu. A fost fain că strada era închisă şi că puteam să fac poze în voie fără să trebuiască să feresc maşinile. 
În astfel de corturi se făceau experimente ştiinţifice şi tot pe acolo am văzut rămășițele pungilor pe care le împachetasem eu cu câteva zile înainte. 
Mi-a plăcut înşiruirea de steaguri, dar din păcate nu am găsit pe nimeni să îmi explice ale cui erau 
În acest autobuz copii învățau culorile
În alt cort copii se familiarizau cu sunetele şi tonalităţile date de lovirea unui obiect 
O altă uşă 
Alin a ochit nişte covrigi nemţeşti despre care a presupus că sunt foarte buni. Şi-a luat cu brânză şi seminţe şi erau de-a deptul greţoşi. Cred că tot covrigii tradiţionali cu sare sunt mai buni. 
Festivalul St. Patrick!!! 
Două uşi, păcat că punga aia de gunoi strică toată poza :( 
Nişte oameni pe picioroange... erau o încântare pentru copii 
V-am spus că aparatul m-a ascultat de această dată şi culorile au ieşit foarte reale. De fapt am descoperit încă de la Barcelona că atunci când e soare, aparatul nu face probleme 
Case georgiene 
Marion Square e de fapt un parc, iar în Irlanda nu numai că nu vă împiedică nimeni să călcaţi pe iarbă, ba chiar sunteţi şi încurajaţi. 
Şi în parc erau jocuri pentru copii, de această dată minigolf 
Din nou o poză pe care am ataşat-o pentru că mi-au plăcut culorile 
Şi la fel şi aceasta, dacă vă uitaţi cu atenţie copacul bate în verde. E de la mușchiul format pe trunchiul lui de la atâta umezeală. Când stăteam la casă trebuia să curățăm mușchiul de pe alee o dată la două zile, altfel ar fi pus stăpânire pe tot.
Memorialul lui Oscar Wilde din Marion Square 
Mi-a plăcut lucrătura metalică de la acest balcon. Erau o grămadă, iar eu doar cu ochii pe sus am umblat.
Acestea sunt câteva imagini din Cartierul Georgian, sper ca diseară să pun şi de la Festivalul Berii, deşi vă spun de pe acum că nu se ridică nici măcar la nivelul Festivalurilor de la Iaşi. În schimb aveau formaţii live şi bere un pic mai ieftină decât în oraş.
Raluca

4 comments:

eliza said...

chiar ca te-a ascultat aparatul... imi place poza cu copacul cu muschi

Aliceee Traveler said...

Iubesc cladirile in acest stil, deabia astept sa vad si eu :)! Stii ca am o pasiune pt usi! Puteai evita punga cu un zoom bun :)
Oricum toate pozele sunt foarte frumoase si expresive :)

Raluk said...

Dap Eliza m-a ascultat. Si mie imi place, din pacate stii si tu ca aparatul nu scoate pozele cum trebuie...

Raluk said...

Sau puteam cropui poza mai apoi, dar nu am vrut ca voiam sa se vada ce e cumva in panta si sa se vada si scarile...
La sa ca e bine si cu punga de gunoi sa nu spuna lumea ca in Dublin, chiar si in timpul unui festival, e curatenie exemplara :D
Multumesc pentru aprecieri, daca ajungi in Dublin, da un semn. E un cartier plin de astfel de usi, din pacate erau cumva blocate de corturi in care se intamplau diverse, iar altfel pe strazi circula masini. Nu le poti avea pe toate... eu ma bucur ca am putut sa le fac poze si astora.