Translate

March 14, 2012

Ziua Sfântului Patrick în Bucureşti

Nu ştiu exact ce îi face pe unii cititori să creadă că dacă am postat despre Ziua Sfântului Patrick în Dublin şi dacă stau în Dublin, aş şti şi ce se va petrece în aceeaşi zi, 17 martie, şi în Bucureşti.
Habar nu aveam, presupuneam că vor fi spectacole cu cei care ştiu să danseze ca în Irlanda şi cu cei de la Blackbeers, da mai mult nu ştiam. Şi uite că pentru voi am căutat pe net şi am alfat.
Şi ce să vezi, există o Asociaţie Culturală Româno-Irlandeză, şi ea este responsabilă cu organizarea manifestărilor de Ziua Sfântului Patrick de vreo 5 ani încoace. Am descoperit chiar şi că Fântâna de la Universitate din Bucureşti a fost înverzită într-un an cu aceeaşi ocazie. Nu e prea tare? Am trăit atâţia ani în Bucureşti şi nu am ştiut de asta cu fântâna, deşi recunosc am fost în Centrul Vechi la un concert organizat de ACRI.
Aşa, această asociaţie are un site, acolo puteţi afla amănunte, iar eu vă spun că pe 17 martie în Bucureşti la ora 17.00 pe Smârdan, în Centrul Vechi, aveţi ocazia să vedeţi dansuri irlandeze şi să ascultaţi rock irlandez. Ba mai mult va fi şi o paradă pe străduţele Centrului Vechi şi muzică irlandeză. Nu e mult, da măcar e ceva. Eu sper să găsiţi şi ceva să vă costumaţi în verde şi să vă simţiţi fix ca în Dublin. Oricum în Bucureşti există o grămada de baruri ce vor să pară pub-uri irlandeze, în care puteţi bea un Guinness sau chiar mânca plăcinte irlandeze sau supe cremă. Aşa că nu e chiar greu să sărbătoriţi şi în Bucureşti Ziua Sfântului Patrick, unde mai pui că e sâmbătă când puţini lucrează.
                                        "Leprechauns, castles, good luck and laughter
                                         Lullabies, dreams, and love ever after.
                                         Poems and songs with pipes and drums
                                         A thousand welcomes when anyone comes."
 


No comments: