Translate

March 11, 2012

Chiar şi Barack Obama a băut Guinness


În Irlanda deduc eu că nu prea vin oameni importanţi, altfel nu înţeleg de ce chiar şi la un an distanţă de la vizita lui Barack Obama în Dublin cei de la Guinness încă mai bat monedă pe treaba asta. Adevărul cred că e altul, dublinezii şi irlandezii în general se mândresc cu tot ce e tradiţional, dar mai ales ştiu să scoata bani din orice. 
A venit Papa Ioan Paul al Doilea în Dublin, a ţinut o slujbă la care a participat, după spusele dublinezilor, jumătate din numărul irlandezilor prezenţi în acel moment în Irlanda, au făcut un loc special în Phoenix Park, care se vizitează şi unde eşti dus cu autobuzul turistic. 
A venit acum un an Regina Marii Britanii, a plantat nişte floricele într-un parc. Acum acel parc a devenit foarte important, iar lângă floricele e deja o plachetă care atestă faptul că au fost plantate de Elisabeta a Doua.
Aşa şi cu Guinness. A venit Barack Obama în Dublin, i-au dat Guinness, l-au fotografiat şi au material publicitar 10 ani de acum încolo, dacă nu cumva între timp mai vine Obama sau altul şi iar au ce vorbi.
În schimb în România a venit şi Obama şi premierul Marii Britanii şi cancelarul german, Angela Merkel şi o gărmadă de alti oameni importanţi. În afară de pozele oficiale, de înmânarea unei plachete sau a unei decoraţii, aţi auzit sau văzut voi altceva?
Şi doar nu credeţi că oamenii ăştia vin, dau mână cu Băsel, după care se urcă în avion şi pleacă sau se închid în camera de hotel, se urcă în avion şi pleacă. De ce nu ne-om mândri şi noi cu ce avem? asta nu înţeleg eu.
Raluca


No comments: