Translate

March 27, 2012

Să comentăm rochiile la Gopo

Gopo, echivalentul mioritic al Oscarului şi-a decernat premiile aseară. Cum nu am văzut nici măcar unul din filmele nominalizate sau actorii nominalizaţi în urma rolurilor din filme, am să comentez tot rochiile şi o să vedeţi că am ce comenta.
Să începem cu rochiile sau ţinutele care mi-au plăcut că vom termina repede.
Actriţa Ioana Blaj, depre care am auzit multe din păcate de la cunoscuţi şi de la TV, aştept şi un rol magistral în film, deşi am înţeles că activează mai mult în teatru. 
Daniela Nane 
O doamnă al cărei nume nu îmi scapă, pentru simplul motiv că nu l-am ştiut niciodată. După faţă e cunoscută, dar din păcate nu mie. Promit să caut mai mult şi să îi pun şi numele.
Cele trei rochii care mi-au plăcut aduc cumva cu un eveniment de genul premiilor Gopo. Nu e Oscar, dar măcar îţi trebuie o oarecare sobrietate. Actriţele de la noi au obţinut-o prin culori închise şi nu neapărat prin modele, însă pantofii cu degetele la vedere mi se par chiciul maxim la un astfel de eveniment, unde mai pui că am văzut astfel de pantofi purtaţi cu ciorap cu întăritură...doar în Românica...
Urmează categoria Dezastre la Gopo. Nu ştiu cine e doamna şi ce caută acolo, dar rochia, deşi frumuşică şi în tendinţe (se poartă imprimeul floral) era de o cină la restaurant cel mult...
Acum si ciorapii ăştia cu model sunt în trend, da trebuie să îi porţi cu cap şi pe unde trebuie. Domnişoarele probabil au confundat evenimentul cu banchetul de clasa a 8-a când încă îţi mai alege mămica ţinuta şi tu îţi pui amprenta prin ciorapi... altfel eu nu îmi pot explica. 
Balerini? eu sunt un mare fan al balerinilor, da mare, i-aş purta şi în somn, da parcă la evenimente începând de la nunţi, botezuri, cumetrii şi până la evenimente de genul Gopo, parcă m-aş cătăra măcar pe un toc de 5. Are sens să mai spun ceva despre rochie? hai să spunem totuşi că poate este o femeie ocupată şi nu a avut timp să se schimbe după ce a fost la supermarket. 
Domnule cumva dantele îţi inspiră ţinută de seară, de eveniment, dacă vreţi, dar aparent nu orice dantelă e de purtat. Nu zic doamna poate arată super, dar rochia o dezavantajează groaznic. 
Urmează trei fotografii la secţiunea: Aşa ceva? Măi eu înţeleg că românii vor să fie în trend, da pe bune dacă înţeleg de ce se chinuie?
Doamna cred că a coborât de pe podium sau cine ştie s-o fi schimbat moda în Bucureşti şi acum părul se poartă pe faţă... 
Amalia Enache şi Mircea Solcanu
De ce fustă la bărbaţi când nu eşti din Scoţia? da accept fustele îţi dau o libertate mai mare de mişcare, da nu e totuşi dus la extrem? 
Urmează secţiunea Angelina Jolie look alike şi cu ocazia Premiilor Gopo am înţeles eu de ce îşi arăta Angelina piciorul...să i se vadă pantofii.
Monica Bârlădeanu are chiar aceeaşi postură să nu cumva să facă vedetele de peste ocean ceva şi să nu fie copiate şi în Românica. Nu contează că respectivele vedete au fost comentate şi paracomentate şi am văzut-o pe săraca Angelina cu de la trei picioare în sus... 
Secţiunea Decolteul până la buric. Nu am nimic cu Andreea Raicu şi chiar aş spune că decolteul este unul frumos, mă întreb însă pe ce se ţine respectiva rochie.
La fel şi în cazul doamnei e frumos decolteul, da îţi trebuie o anumită siluetă să îl poţi purta, eu aş spune că rochiile trebuiau să fie cu vreo două numere mai mici, dar oricum arată foarte bine.
E ciudat că tocmai actriţele nu tocmai tinere erau îmbrăcate decent. Nu în ton cu ocazia, dar decent. Ultima dată despre Anca Pandrea citisem că făcea filme xxx cu Iurie Darie (câştigătorul Premiului pentru întreaga carieră), nu am văzut filmul dar e bine să o văd totuşi îmbrăcată, ca să nu mai spun că arată foarte bine...
De Stela Popescu îmi place şi coafura o întinereşte şi oricum e o prezenţă specială orunde s-ar duce. Mă întreb însă nevasta lui Arşinel cum o fi trăit toţi anii ăştia?
Nici despre Tamara Buciuceanu Botez nu pot să comentez pentru că mi-ar fi ruşine. A câştigat premiul Gopo pentru întreaga carieră. O admir de când eram mică şi nu doar din Liceenii, însă observ acum de când sunt în Irlanda că femeile din România de la o vârstă nu prea mai ştiu să îşi ascundă vârsta, nici măcar prin vestimentaţie. Am cunoscut ieri o doamnă de 83 de ani, dar nu îi dădeai mai mult de 40. E o temă ce ar trebui abordată pe undeva, de ce bătrânii din România se ascund în case, pe când cei din vest merg în croaziere? 
Florin Piersic Junior, că doar nu credeaţi că domnii scapă. Pentru imaginea pe care şi-a creat-o e îmbrăcat chiar decent, deşi spui că au tras fanele de el înaintea acestei poze, însă în Bucureşti nu prea curge apă caldă sau cum se explică pletele domnealui?
Tudor Chirilă...vedeţi ştiu numele bărbaţilor mai bine decât pe al femeilor :D Cred că e în trend sau ceva, dar nu a nimerit mărimea. Îi trebuia una niţel mai mare. În rest...în trend...o fi respirat toată seara?
Bogdan Dumitrache este unul dintre câştigători. El a plecat acasă cu statueta pentru cel mai bun actor în filmul Din dragoste cu cele mai bune intenţii. Ca să nu spuneţi că am vorbit doar de vestimentaţii şi mai puţin despre film, aflaţi că premiul pentru cel mai bun film a fost adjudecat de Aurora regizat de Cristi Puiu. Tot Cristi Puiu a fost şi cel mai bun regizor, pentru acelaşi film, Aurora. Ştiu că a fost prezent şi la Festivalul de Film din Dublin şi aş vrea sincer să îl văd.
Cea mai bună actriţă într-un rol principal a fost desemnată Anca Ularu pentru Periferic
Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost Adrian Titieri pentru Din dragoste cu cele mai bune intenţii (alt film pe care trebuie să îl văd)
Premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar i-a revenit Ioanei Flora pentru rolul Lavinia din filmul Periferic
Toate celelalte premii decernate aseară le puteţi găsi aici locul de unde am furat fotografiile cu care am ilustrat această postare. Pe câţiva dintre câştigători îi puteţi vedea aici, de unde la fel am furat fotografii.
Gata acum că s-a terminat sezonul premiilor de tot felul, promit solemn să nu mai comentez rochii.
Raluca

3 comments:

Larisa said...

Nu sunt un critic de moda, dar imi permit sa spun si sa fiu de acord cu tine, ca o tinuta eleganta pentru un astfel de evniment merge mult mai bine cu un pantof chic, inchis, in nici un caz cu unul cu degetele pe afara sau cu balerini (desi si eu i-as purta cum spui si tu si in somn :)) ).

Apoi da, si eu vad la tot pasul aici in Franta, oameni trecuti de varsta a III-a, imbracati in culori deschise,vii, aranjati, doamne coafate, care au tot felul de activitati sociale, care calatoresc etc, in timp ce in Romania daca ai imbatranit putin, gata, s-a terminat viata, nu iti ramane decat sa astepti sa mori. Poate asa era conceptia pe vremuri, insa totusi, societatea mai evolueaza.

Nu stiu ce sa spun despre tinute, cum spui si tu, doar cateva imi plac, restul mi se par cam aiurite, ca sa zic asa. Poti totusi sa iesi in evidenta prin eleganta si stil, nu neaparat prin decolteuri pana la buric sau par coafat pe fata :)!

Vulpita Calatoare said...

Nu pot sa cred! Unele persoane aratau INGROZITOR! Si eu care credeam ca in ultimii ani lumea mondena de pe la noi s-a mai stilat putin!
Mi-a placut mult tinuta Amaliei Enache, mi-a placut "Coana Stela Popescu" si primele doua mentionate si de tine(a treia, nu).
Despre Solcanu stiu ca e gay, a recunoscut si el,insa cu fusta arata groaznic. De Iulia Albu, ce sa zic, cred ca e deranjata la mansarda, ascunde ea niste complexe, frustrari, ceva, ca altfel nu-mi explic de ce tine de fiecare data sa socheze in halul asta (a mai avut niste aparitii aiurea), sau poate problema e la mine ca nu inteleg ce inseamna adevaratul stil.
Multam pentru recenzie, toate cele bune!

Raluk said...

Vai ma bucur mult ca sunteti de acord cu mine. Stiu persoane care ar da ochii pe spate cand ar citi postarea cu rochiile si sunt destui cei care vor spune ca nu ma pricep, deci nu pot comenta. De aceea ma bucur ca nu sunt chiar singura care considera ca tinutele de la Gopo au fost prost alese.
Va multumesc ca ma cititi.