Translate

March 8, 2012

Aer Lingus vs. Blue Air

De când a stat Alin pe aeroport o zi şi o noapte din cauza incompetenţei celor de la Blue Air, pe relaţia Dublin - Bucureşti noi folosim doar Aer Lingus.
Nu e un moft, pentru că de fapt preţurile practicate de cele două companii sunt aceleaşi sau cu diferenţe de 10 euro.
Lucru ce acum mi se pare un pic anormal având în vedere că Aer Lingus zboară de pe Otopeni, iar Blue Air de pe Băneasa, iar tarifele practicate de cele două Aeroporturi sunt clar diferite şi mai mari la Otopeni.
Mă întreb, când Băneasa se va închide din motive necunoscute încă: renovare, transformare în aeroport pentru avioane private sau transformare în complex rezidenţial, pentru bucureştenii pe care Bucureştiul nu îi mai încape, ce preţuri va practica Blue Air?
Clar va trebui să mărească tarifele pentru că s-au mărit tarifele aeroportului şi nu vor vrea să îşi reducă din beneficii.
Că tot am vorbit de beneficii, eu ca şi călător cu ambele companii, cred că la Aer Lingus măcar se comportă civilizat cu tine, deşi românii nu sunt printre cei mai civilizați călători. Da, mâncarea se plăteşte la ambele companii, iar sandvișul cu șuncă şi cașcaval e 5 euro la ambele, chiar dacă la Aer Lingus e ham and cheese, iar o apă e tot vreo 3 euro.
La Aer Lingus nu m-am chinuit niciodată cu check-in online, deşi eu una nu îi văd utilitatea, şi mai tot timpul au fost indulgenți în ceea ce priveşte bagajul de mână.
În schimb pentru că pleacă de pe Otopeni, la Aer Lingus nu am stat niciodată la coadă, în înghesuială ca la autogară cum stai la Băneasa, dar probabil odată cu mutarea zborurilor pe Otopeni nu va mai fi această problemă.
Nu zic, dacă vreodată Blue Air va avea tarife avantajoase pentru alte destinaţii, deşi nu mă văd curând zburând din România altundeva decât spre Dublin, voi merge din nou cu compania românescă, deşi ştiu că în cazul lor low-cost înseamnă să fii tratat de fix câţi bani ai dat.
Aşadar, dacă vreodată veţi veni în Dublin, intraţi şi pe site la Aer Lingus. Vă garantez că vă veţi simţi mai bine.
Raluca
P.S. În poză este avionul care m-a dus din Dublin la Barcelona, Aer Lingus, şi care se chema El - Dea :)

2 comments:

Alex said...

...pentru echidistanta trebuie mentionat si un unic avantaj pe care l-am depistat la Blue Air. Poti cara bagaj mai mare: 30kg fatza de ...parca 22(Air Lingus). Din 25 martie se muta si Blue Airul pe Otopeni...se previzioneaza tarife cu 10 euro mai mari...dar probabil fara coada aia nenorocita ca la cursele IRTA ca pe vremea lu`Piticu.Sunt curios daca nu o sa scada insa si kg la bagaj cu aceasta ocazie :))Din cate stiu exista o limita internationala reglementata de sindicatele caratorilor de bagaje din aeroporturi. Cum baietii lasa in curand halta sateasca pentru o gara ceva mai rasarita...

Raluk said...

Dap de acord cu diferenta de bagaje. Cum noi am carat totul cu masina, acum cele 10 kg de la bagajul de mana ne sunt suficiente. Si daca e de trimis borcane cu pachetul, desi am evitat experienta pe cat posibil.
Am observat ca tot ce poti aduce din Romania, gasesti deja in Dublin, bine in afara de chestii personale, da sincer prefer sa car 22 de kg si sa plec din Otopeni, decat 30 din Baneasa :)
Bine daca acum se vor muta si Blue Air in Otopeni, vedem ce schimbari aduc, desi asta cu cresterea tarifelor este articiciala si e doar ca sa nu isi reduca ei profitul...