Translate

November 16, 2011

Târg de meştereli

Ei bine, deşi ziceam că mă voi duce şi eu la târgul din noiembrie de pe Clontarf şi chiar am meşterit câteva treburi, am uitat cu desăvârşire că e 13, eu stăteam în 9 noiembrie de vreo săptămână. Aşa că duminică, atunci când o plimbam pe Dea pe promenadă şi am văzut că fix atunci e târgul m-am întristat niţel. Ei nu-i bai şi decembrie e o lună...nu neapărat că, cred în prostii da poate e mai bine că am uitat, poate îmi finisez obiectele şi poate am mai mult succes la târgul ce va să vină.
De cum am văzut anunţul ardeam de nerăbdare să merg să văd ce e nou şi să mai vorbesc cu oamenii. Aşa că i-am zorit pe Alin şi Dea să mergem mai repede la târg.
Pentru că acum eram practic familiară cu tot ce se vindea acolo am îndrăznit să scot aparatul foto şi chiar am făcut câteva poze.
Vă vine să credeţi că brăduţii din imagine costa doar 5 euro? Şi câta muncă şi cât material intră in ei...s-ar părea că şi aici meşterelile sunt foarte ieftine...
Şi cu toate astea târgul era mai mult gol, doi-trei cumpărători, deşi produse ar fi fost şi unele chiar mai faine decât ce se găseşte la IKEA sau în alte magazine ce vând şi decoraţiuni.
Mie mi-au plăcut cum erau aşezate mostrele de dulceaţă. Ce culori faine şi ce gust bun...nu am rezistat şi mi-am luat şi eu un borcănel pe care l-am şi golit pe jumătate cu clătite seara.
Dulceaţa, deşi ei îi spun marmeladă, este făcută de o tipă care stă într-o localitate lângă Dublin, deci numai drumul, încărcatul şi descărcatul, plus ingredientele şi îmbuteliatul şi zic că cei 3 euro plătiţi pentru un borcan sunt foarte puţini.
Nu judecaţi 3 euro egal 15 lei şi vai ce scump este, că în hipermarketuri e doar 5 lei. Aşa o fi în România, aici în hipermaketuri dulceaţa ajunge şi la 10 euro şi nu e făcută în casă de cineva, fără conservanţi şi cu ingrediente naturale...
Alin şi Dea mă aşteptau liniştiţi să ies din târg, pentru că nu am îndrăznit să intrăm cu Dea
La final, eu, Dea şi târguielile mele. Promit ca la cel din decembrie să îmi iau şi eu o măsuţă
Raluca

4 comments:

Mimiblonda said...

Oooo, Raluca, oare nu i se face reclama? Pacat! Nu e voie sa lipiti niste fluturasi pe stalpi,la intrare-n hipermarket,...? Cred ca nu stie nimeni de targ. Prea e pustiu.

Raluk said...

Asta am spus si eu ca nu i se face reclama, dar am vorbit cu doamna care il organizeaza si ea zice ca ar fi destul. Eu tot sustin ca nu e, dar probabil ca ea stie mai bine. Oricum de anul viitor s-ar putea ca nici acest targ sa nu mai existe pentru ca expozantii isi platesc standul in functie de cati sunt, adica ei inchiriaza biserica respectiva cu o suma care se imparte la numarul de standuri, cu cat mai multe cu atat mai mica e taxa pe stand.
Mie sincer imi pare rau ca de la o luna la alta sunt tot mai putini si alt targ cu aceleasi produse nu stiu in zona...

Anonymous said...

Succes la masuta din decembrie.
luigean

Raluk said...

Multumesc, Luigene :)