Translate

November 9, 2011

Tudorel vrea sa fie zân

E o discriminare, DISCRIMINARE vă spun eu. Peste tot pe unde cauti jucării sau mai ales haine pentru copii fetiţele sunt cele favorizate, iar pentru băieţi sunt doar haine terne şi urâte. Când am fost în Romania am căutat cadouri pentru copii. Şi ce poate fi mai nimerit să aduci din Irlanda, pe lângă dulciuri, dacă nu haine de ploaie şi cizme de cauciuc sau măcar o umbrelă.
Cu cizmele de cauciuc habar nu aveam de număr, am cercetat eu pe net cam cât poartă copii de 2-3 şi 6 ani, că aşa copii am eu, şi am plecat la magazin. Nu am găsit decât pentru o fetiţă şi decât să iau unuia şi altuia să nu îi iau am zis, ok atunci haine de ploaie. La fetiţe am găsit unele fenomenale, colorate şi frumoase, am mai multe fetiţe şi de aia am fost direct la ele. Apoi din cei 200 de metri pătraţi cu haine pentru fetiţe m-am uitat după cele pentru băieţei. Cred că erau doar vreo 2 metri pătraţi.
OK sunt în Irlanda, deci şi băieţeii de aici trebuie să se îmbrace cu ceva. Am găsit cu greu o haină de piele tip motociclist, neagră. Ei hai chiar neagră? Mie nu îmi place negrul. Am găsit alta albastru închis. Negru şi albastru închis? Nu e posibil. Am căutat ca o nebună prin cei doi metri pătraţi şi de undeva de dedesupt am scos una verde cu galben, parcă. OK culori.
Acum mă întreb băieţii trebuie să fie sobri din fragedă pruncie? Numai fetiţele trebuie să fie dichisite şi cu haine colorate? Ei bine eu nu cred.
Da poate de asta Tudorel, preferatul meu, vrea să fie zân, pentru că în Parcul IOR tigăncile nu vând şi haine de Supermen sau Spiderman ci doar aripioare, coroniţă şi baghetă de zână.
Mie mi se pare că e un copil super. Altul ar fi plâns şi ar fi dat din picior, el a îmbrăcat costumul de zân şi a defilat prin tot parcul.
Poza am luat-o de la Mihaela de pe facebook, dar îmi e tare dor de Tudorel şi de Theea.
Raluca
P.S. Nu mi-a trecut necheful, l-am abandonat doar pentru că am văzut poza asta pe facebook. Mă întreb ce va zice Tudorel la 18 ani când am să îl văd prin IOR cu prietena la braţ şi am să îi arăt pe o tabletă poza asta?

No comments: