Translate

November 3, 2011

Salata de vinete

De mult imi era pofta de salata de vinete. Am mâncat în vară acasă, dar parca voiam mai mult. Se găsesc caseole la Tesco, da parca nu sunt cum vreau eu, parca dacă pui ceapă o faci mai rea şi tot aşa...
Nu mă dusese capul să caut vinete la Tesco, desi la Tesco se găsesc de toate, poate şi pentru că aragazul nostru este electric deci ar fi trebuit să stau o zi întreagă să coc trei vinete. Toate până sambată cand la Tesco am găsit trei vinete lasate de cineva peste roşii. Parcă m-am deşteptat subit sau poate pofta a învins, aşa că le-am cumpărat cu gândul că văd eu cum le coc.
Şi le-am copt în tigaia în care prajim diverse. Le-am întors de le-am înnebunit şi le-am păzit vreo două ore şi când m-am plictisit enorm le-am lăsat la răcit. Apoi foarte uşor le-am decojit, deşi îmi aminteam că mama se chinuia o grămadă.
Le-am pisat cu instrumentul cu care facem piure de cartofi, le-am pus ulei, da nu prea mult, le-am pus ceapă verde tăiată mărunt, iar Alin a făcut nişte pâiniţe la cuptor.
Ei are rost să vă spun că salata din două vinete s-a mâncat în aproximativ 10 minute, iar la final până şi castronul a fost curăţat de nu i-ar mai trebui spălare...
Norocul începătorului :D
Raluca
P.S. Evident că nu am mai apucat să fac o poză artistică cu salata pe pâiniţe...

3 comments:

Anonymous said...

cred ca ti-a iesit un deliciu. daca vrei sa le coci mai rapid, punele direct pe plita, sau pe rezistenta electrica (daca e posibil). iar pentru "pisat", ia-ti un chopper, iti face pasta instant si e de folos si la maruntit zarzavat. sau un blender. sau ambele. iar lui alin ia-i si lui un mixer, daca framanta aluat, dar uita-te nu la numarul de viteze, ci la puterea motorului (e importanta pentru framantat aluat: viteza cea mai mica, putere mare)

ce blog fain ai!!!
luigean

Raluk said...

Mersic Luigene, de mult ma uit dupa un blender, da aici in afara de Tesco nu am mai vazut pe nicaieri, ia la tesco sunt ca la orice hipermarket nu neaparat cele mai bune ci cele mai ieftine... Oricum blenderul e urmatorul pe lista :)
Alin are deja mixer, da nu framanta nimic cu el:)
Cum adica pe rezistenta electrica? adica pe ochiul ala ca la aragaz, da fara gaz? Sa stii ca au iesit bine si in tigaie sau oricum au iesit destul de bine cat sa se termine in 10 minute :D

Anonymous said...

mda, nu m-am uitat si imprejurul tigaii. deci la tine ochiul e ca la resourile stiute. aici e vizibila spira inrosita a ochiului de aragaz, sau poate fi incorporata in suprafata plana, din pyrex (sticla aia termorezistenta) a partii de deasupra a aragazului, care contine toate ochiurile (si care se curata mai eficient, cred). daca as avea aragazul tau, as acoperi ochiul cu niste folie de aluminiu, dintr-aia pentru tinut chestii la congelator; grosimea tigaii cred ca reduce puterea temperaturii si o disipeaza? mai mult sau mai putin. insa admit ca fiecare are his/her cooking secrets. painitele lui alin arata apetisante, too.
luigean