Translate

November 28, 2011

Petrecerea românilor din Dublin

Nu cunoşteam pe nimeni şi am plecat cumva ca la tăiere că nu eram în elementul nostru. Toate grijile ni s-au spulberat când am ajuns acolo. La urma urmei sunt români, vorbesc aceeaşi limbă, avem subiecte comune de discuţie, deci ce putea fi rău?
Am nimerit la o masă unde oamenii nu se cunoşteau şi unde toţi erau la o astfel de petrecere pentru prima dată. Ne-am prezentat şi de aici totul a decurs bine. Am discutat cât e în lună şi în stele, am aflat cum s-au fraudat alegerile aici în Dublin, am aflat tot felul de chestiuni folositoare legate de maşină, studii şi încălzire, am dezbătut politica din România, am mâncat bucate româneşti şi am băut Grasă de Cotnari.
Cu ce concluzii am plecat? că românii sunt români oriunde. Că există două grupuri de români, fiecare cu biserica lui, fiecare cu magazinele lui şi cu oamenii lui. Acum se încearcă o unire a celor două grupuri.
Am primit sfaturi importante de la românii ce au deja decenii de Irlanda şi cel mai important am cunoscut oameni deosebiţi.
Vedeţi voi românul e deştept. Chiar dacă a venit în Dublin pentru o perioadă limitată, cu gândul de a pleca înapoi în România, nu a plecat neînvăţat. Câţi români care acum se consideră elita pot spune că au studiat la mari universităţi din vest? că au cunoscut şi alte culturi şi că pot aduce valoare României?
Am cunoscut români care nu ar pleca niciodată din Irlanda, pentru că aici au deja familii şi copii la şcoală, dar şi români care strâng bani şi îşi fac case în România. Oameni interesanţi care mi-au deschis ochii şi m-au făcut să îmi regândesc strategia referitoare la Irlanda :)
Per total a fost bine. Aşteptăm acum următoarea întâlnire.
Raluca

No comments: