Translate

November 1, 2011

Halloween Party

Am făcut o grămadă de chestii în ultimele zile, dar probabil că toată lumea aşteaptă postarea cu petrecerea. Cei care sunteti şi pe facebook deja cam ştiţi ce şi cum pentru că sunt deja vreo 100 de poze, ale mele şi ale celorlalţi care au fost la petrecere.Aşadar, prima mea petrecere de Halloween s-a petrecut într-o casă tipic dublineză, la unul dintre colegii lui Alin. Cu ocazia asta am văzut şi eu cum arată o casă dublineză cu curte şi vreo 3 camere plus sufragerie. Arată foarte bine sau arăta foarte bine înainte de petrecere. Acum nu vă speriaţi că nu s-a întâmplat cine ştie ce, ci doar vreo 30 de oameni care s-au costumat şi s-au distrat. A fost sangria făcută în casă şi jamon şi alte chestii micuţe spanioleşti, pentru că eram totuşi în casa unor spanioli.
Şi eram aşa: noi doi, români, doi unguri, vreo 5 lituaniei, vreo 7 spanioli, o rusoaică, o franţuzoaică, un chinez, o poloneză, doi belgieni si până la 30 erau nişte alte naţii pe care nu mi le mai amintesc.
Spaniolii sunt gazde la fel de bune ca noi, au decorat casa super, au pregătit mâncare, au pregatit şi băutură, desigur fiecare venea cu câte ceva, dar ei, ca şi gazde s-au pregătit.
Am descoperit că şi în Irlanda, dacă eşti invitat la o petrecere de la 8, politicos e să vii pe la un 8.30, da nu mai târziu de 9... Noi am ajuns la 8 fix şi am fost primii, cam jalnic, dar am avut timp să îl pictăm pe faţă pe Alin şi să mai ajutăm la compunerea diferitelor costume.
Lituanienii şi ungurii chiar s-au distrat nu glumă, ei au luat cel mai în serios petrecerea, s-au costumat, au băut şi dansat până dimineaţă. Au stat frumos la poze, au acceptat să fie pozaţi şi ne-au făcut şi nouă poze.
Per total petrecerea a fost una reuşită. Eu mi-am exersat engleza, am văzut cum se mai distrează şi alte naţii, mi-am făcut noi cunoştiinţe şi am promis să repetăm schema cât de curând.
Noi doi şi chinezul la începutul petrecerii
Alin s-ar fi vrut un fel de membru Kiss amestecat cu Rod Stewart
Noi doi şi Antonio, gazda. El era un student zombie...
Trick or treat - dacă nu îmi dădeai dulciuri te puneam să îmi scoţi pălăria. Astfel mă transformam din vrăjitoarea buna în vrăjitoarea rea... Nu prea mi-a ieşit :) nimeni nu a crezut că aş fi şi rea...
Noi şi parte dintre oameni, niciodată nu am ieşit într-o poză toţi
Eu în pozele colegei lui Alin
Din păcate până am setat aparatul pozele noastre au arătat aşa...
Într-un magazin de un euro am găsit artificii colorate. Acesta era verde, dar din păcate aparatul tot galben l-a scos...
Roackere
Alin şi butoiul cu bere, nedesfăcut :)
Alin cu berea, Antonio cu sangria
Eu şi vecinul nostru, ungurul. Ne-am înţeles foarte bine, cred că ura dintre unguri şi români se stinge când ajungi în Irlanda
Doi clauni spanioli
Eu şi nişte oameni
Colegii lui Alin la o consfătuire
Alin şi colegii lui

5 comments:

Anonymous said...

Foarte mistoaca petrecerea. De la peruca, Alin seamana un pic si cu Andy Warhol... Iar pe tine chiar ca nu te crede nimeni ca esti vrajitoare, fie ea buna sau rea. luigean

Raluk said...

Hai ma Luigene, aveam si palarie si ras specific cum sa nu fiu vrajitoare?
Alin seamana cu oricine numai cu ce voia el sa semene nu...da intr-adevar petrecerea a fost faina:)
La tine se sarbatoreste Halloween-ul?

Anonymous said...

da, sarbatoreste lumea. orneaza casele si copacii din fata casei cu tot felul de chestii.
sunt instalatii ca cele pentru bradul de craciun, dar cu tematica: dovlecei, skulls, etc. un vecin cateva case mai incolo avea in fata casei un dovleac (pneumatic) marisor, inalt cam de vreun metru, din care iesea un skeleton care, dupa ce se desumfla (de pneumatic ce era), cadea inapoi in dovleac. alt vecin de peste drum instalase o vrajitoare pe stalpul din fata casei lui, calare pe-o matura, care parea ca s-a izbit de stalp, coada maturii "iesind" pe partea cealalta a stalpului.
neighborhood-ul meu e de oameni normali, nu au ferrari in fata casei.
daca te duci in magazine la raionul de haloween, iti trebuie ceva timp sa intelegi, sau sa-ti explice cineva cu ce se ocupa fiecare din item-urile de cumparat...
copiii umbla, cei mici cu parintii, e plin de printese roze, asiatice, cu bretoane home-made, dar si de pe alte continente. in metrou poti vedea si printese mai dezvoltate =)) , la fel si vrajitoare. colegiatele cred ca au un trend aici: ciorapii (aia de matase) rupti cu dichis, vrajitoarele si chiar si cele proaspat iesite din mormant. adevarul e ca adolescentii, nu stiu unde se picteaza pe fata, dar arata ca-n filme.
deci e activa lumea cu haloweenul.
cei inactivi pun un cosulet cu bomboane in fata casei.
cam atat. roger
luigean

Raluk said...

Cam asa ceva e si aici, doar ca nu am vazut colindatori ca in filme. Aici daca iti impodobesti casa cica teoretic te vor vizita colindatorii, cum la noi sunt doar blocuri si nu intri nici in complex fara sa ai vreo treaba, nu am vazut nici macar decoratiuni pe la ferestre... Da la case am vazut, apoi in centru, mai ales in Temple Bar umblau oamenii costumati, da ori aveau cate o coronita de vrajitoare cum am avut eu ori una de dracusor ori au costume intregi de la personaje din desenele animate pana la politisti, marinari, piloti, asistente medicale, calugarite sau clauni, da doar in centru. La noi in cartieul posh s-au uitat ciudat la mine ca mergeam cu palaria de vrajitoare pe cap...deci cred ca nu le prea au cu Halloweenul. La TV am auzit discutii despre pocnitori si artificii, dar cum noi suntem mai izolati de centru am vazut artificii aruncate din centru, iar pocnitori au fost vreo doua-trei. Eu m-am bucurat ca nu au fost multe, ca la cum vorbeau astia ma asteptam ca Dea sa se streseze de pocnitori, da mai bine ca nu a fost nimic.

Raluk said...

A si la capitolul podoabe slabut de tot, ori un schelet atarnat de usa, ori dovleci langa usa, ori instalatii cum ai spus si tu, da nu elaborate cum povestesti tu. Am un coleg care e in America si a pus poze pe facebook si acolo e o nebunie cu decoratiunile. Am fost si eu pe aici sa fac poze macar la vitrinele decorate, da nimic. Poate de Craciun se vor misca si astia...cine stie...