Translate

November 8, 2011

Irlanda - Dublin - Bull Island

Bull Island sau Insula Taurului este o formaţiune apărută recent în geografia Dublinului. Recent înseamnă acum 200 de ani când s-au făcut primele lucrări în Portul Dublin. Insula este cumva paralelă cu cartierul Clontarf, dar şi cu Raheny, Kilbarrack şi Sutton, toate cartiere din Dublin, mai exact din estul Dublinului.
Cum noi stăm în Clontarf, stăm relativ aproape şi de insulă, deşi trebuie să mergi ceva ca să ajungi acolo sau poţi lua autobuzul 130 vreo 5 staţii. Cel mai simplu se ajunge cu maşina, iar parcările sunt exact pe plajă, deci nici nu trebuie să te chinui foarte mult. Noi ne bucurăm că acum nu mai avem noie să o plimbăm excesiv de mult pe Dea aşa că dacă putem parca cât mai aproape de un monument sau de ce vrem să vizităm cu atât mai bine. Ca de obicei irlandezii sunt pe placul meu, aşa că sunt amenajate parcări exact unde ar trebui să fie amenajate ca să nu mergi mult pe jos...
Pe site-uri am găsit că plaja din Dublin ar fi pe această însulă şi într-adevăr există o plajă foarte lată şi cu intrarea în apă relativ lină, păcat că zilele în care se poate înnota, într-un an, se pot număra pe degete. Cred că asta este marea tristeţe a irlandezilor că au plaje minunate, că şi cele din Malahide sunt super, dar nu pot sta la plajă. Bine ei sunt curajoşi şi intră în apă chiar şi în noiembrie. Văzându-i nu poţi să nu mulţumeşti că România, cu aşa de multe defecte, are măcar trei luni pe an soare de să te prăjeşti la plajă.
Revenind la Bull Island (nu traduc denumirea că mi se pare nasoală) există două intrări pe insulă. Prima cum vii dinspre Dublin este de fapt un pod de lemn, foarte fain de fotografiat pe înserat. Tot la prima intrare sunt şi sanctuarele pentru păsări, recunoscute de Unesco. Acolo ai să vezi pe marginea insulei oameni cu aparate foto pe trepiede sau cu binocluri care stau nemişcaţi şi se uită la păsări. Bird watching e un hobby des întâlnit în Dublin. A doua intrare este cea cu parcările pe plajă şi cu plaja mai mare. Prima parte din insulă e un fel sălbăticită, cu iarbă ce creşte din nisip, a doua arată ca plajele din România.
Pentru că e aproape, pentru noi e o ieşire de week-end care nu ne scoate din Dublin, dar totuşi ne dă ceva de văzut şi de petrecut timpul diferit de ce am putea face în Clontarf.
Uitam să spun că pe insulă sunt două terenuri de golf, unul privat şi deci mai scump, unul de stat şi deci mai ieftin. Al doilea se poate şi vizita, deşi să vezi nişte câmpuri verzi cu găuri şi oameni care joacă golf nu este una dintre pasiunile mele...
Duminică a fost din nou o zi senină, iar pe plajă, la soare era chiar mai cald decât astă vară. Am început cu palton, am scos fularul şi am rămas în hanorac...
Eu şi Dea fotografiate de sus de Alin
Ce vă spuneam, hanorac şi încă fular şi mănuşi
Dea pe plajă, în spate se vede Howth despre care v-am mai povestit de câteva ori
Lăsaţi culorile să vină la mine...nu ştiu ce am avut, dar m-am colorat toata
Acolo departe sunt eu şi Dea care vine după mine. Tocmai ce mi-a trimis mama ghetele roşii, trebuia să le ud, chiar dacă le am de vreo doi ani :)
Dea pe plajă
Pentru că nisipul nu i-a prea placut Deei, am urcat pe deal pe iarbă
Şocâtele de Dublin
Pasiunea Deei pentru beţe a fost pe deplin satisfăcută pe plajă, găsea numai ghioage cu care ne dădea peste picioare
După vreo 20 de minute de plimbare şi cărat beţe am obosit
Dea cu picioarele în apă
Noi trei pe plajă.
A fost fain că ne îndreptam spre parcare, iar un om dintr-o maşină a oprit special să ne facă această poză
Din parcare am văzut alte perspective de fotografiat, aşa că Dea m-a aşteptat cuminte să mă întorc şi să mergem
Raluca

No comments: