Translate

December 6, 2011

Irlanda - Dealul Killiney şi panorama Dublinului

Aceasta este Panorama Dublinului văzută şi fotografiată de pe dealul Killiney, din apropierea capitalei Irlandei.
Totul a pornit de la plimbările noastre zilnice pe promenadă. De acolo se văd nişte dealuri, foarte aproape de Dublin aşa că în fiecare zi mă gândeam că Dublinul trebuie să se vadă foarte frumos din vârful acelor dealuri. Numai că ajungem acasă, ne luam cu treburile şi uitam. Vineri, însă, când căutam unde să mergem în week-end mi-am amintit. Trebuia să fie undeva aproape de Dublin pentru că spre seară se anunţau ploi şi în plus aici se întunecă pe la ora 16. Aşa că am căutat pe google Dublin panorama şi am găsit o imagine asemănătoare celei de mai sus. Am găsit că e fotografiată de pe dealul Killiney şi judecând după poziţionarea portului am zis că trebuie să fie exact unul dintre dealurile la care ne uitam noi de pe promenadă. Am căutat cum se ajunge acolo şi am găsit că ar fi un parc sălbatic denumit Queen Victoria (Regina Victoria). Parcul a fost înfiinţat în 1887 cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la preluarea tronului Marii Britanii de către Regina Victoria.
Am găsit parcul şi dealul cu ajutorul GPS-ului şi prima imagine a fost cea a golfului Killiney şi a capului Bray, pe care dacă vă amintiţi voi l-am ocolit noi pe jos de am ajuns la Greystones.
În vârful dealului Killiney se află un obelisc ce a fost construit în 1741 şi restaurat în 2007 şi se vrea a fi tot un monument al foametei.
Acum era închis, dar de la balconul de la etaj se vede şi mai bine panorama Dublinului.
Dea în drum spre obelisc
În vârful dealului, adică în jurul obeliscului bătea vântul de o dădea jos pe Dea de pe picioare. Aşa că ne-am adăpostit şi am mâncat banane.
Dea şi golful Killiney ce se vede şi din vârful dealului
Dea pe "Wishing Stone" sau piatra dorinţelor. Presupun că te aşezi în vârf şi îţi pui o dorinţă...
Wishing Stone este de fapt o piramidă. Din vârful ei se văd foarte bine golful Killiney şi capul Bray
De urcat a fost uşor, de coborât e mai greu...
Dea se odihnea. Avem multe poze cu ea cu limba scoasă în felul acesta :)
Alin privind spre capul Bray
Aşa arăta parcul şi aleea ce ducea în vârf
Chiar la poartă este statuia lui Dedal. Ştiţi desigur că e tatăl lui Icar.
Fain parcul, faină şi priveliştea, doar că vă recomand să mergeţi acolo în zile mai însorite, când nu bate foarte tare vântul.
Raluca

No comments: