Translate

December 20, 2011

Târg de Crăciun sau Mall?

Aşa cum am promis am plecat ieri în căutarea altui Târg de Cărciun în Dublin. Site-ul arăta super şi chiar dacă era destul de departe de noi am zis să mergem. Doar era Dublin Christmas Market, deci trebuia să plec de acolo cu măcar o turtă dulce şi un Moş Crăciun. Tot caut de vreo săptămână, de când am fost la Rodica, să îmi cumpăr un Moş Crăciun, bibelou (ştiu nu e chiar genul meu) care să fie un fel de decoraţiune centrală pe şemineul nostru decorat pe post de brad.
Am notat noi pe GPS adresa aproximativă şi am plecat. Noroc ca Dea nu a mai plâns şi ne-am fofilat pe lângă ea.
Şi mergem, şi mergem, şi nu vedem nici un indicator, aşa cum ne-au obişnuit irlandezii. Ajungem în zonă, recunoaştem câteva clădiri pe lângă care ni se spunea pe site că vom trece, şi ajungem la un centru comercial. Acum cum să vă spun eu că arată? Imaginaţi-vă trei magazine de mărimea Billa sau Kaufland legate de un mall de tip Iulius Mall de la Iaşi sau Vitan din Bucureşti. Deci hectare întregi de magazine, cu parcare în mijloc şi un McDonalds sau Burger King în mijlocul parcării. Aşa arată la dublinezi centrele comerciale, practic nu cred că îţi ajunge o zi să vezi unul întreg.
Am parcat cu greu pe o bordură, noroc că Logănel e înăltuţ, şi am plecat în căutarea market-ului. Deja cam ne dădeam seama că imaginea cu care plecasem de acasă sau imaginea de pe site, erau niţel eronate. Intrăm în mall şi de la informaţii ni se spune că Dublin Christmas Market e acolo şi că trebuie să traversăm mall-ul şi să ieşim afară. OK avea sens, market egal piaţă, deci trebuie să fie afară.
Ne mişcăm cu greu prin mulţimea de mall-işti, tocmai ca în Bucureşti, oameni care se plimbau fără scop, fără bani şi fără cumpărături şi ajungem la locul indicat. Vedem nişte căsuţe şi deja eu iar visam la turta dulce.
Ieşim şi dezamagire. Cred că erau 10 căsuţe, majoritatea goale, ce nu vindeau nimic. Chinezării. Nu tu turtă dulce, nu tu Moş Crăciun din porţelan...
Ne-am învârtit 10 minte, apoi am reintrat în mall, am intrat in trei magazine cu decoraţiuni, nu am găsit Moşul, am intrat la Debenhams, mi-am cumpărat un pulover şi am plecat acasă.
Cred că mai mult am bâjbâit după piaţă, decât am stat în mall.
Mare dezamagire.
Raluca

No comments: