Translate

December 5, 2011

Geansaí Nollaig Day

Ieri a fost Geansaí Nollaig Day sau pe româneşte Ziua Puloverelor de Crăciun. Sincer nu cred că mai există undeva în lume o astfel de sărbătoare, dar irlandezii, ca şi românii, sunt mari meşteri în sărbători. V-am spus doar că Halloween-ul, atât de hulit de români pentru ceea ce a devenit odată importat în America, este o sărbătoare ce provine din Irlanda.
Şi cum puteau să sărbătorească dublinezii dacă nu prin doborârea unui record Guinness. Vedeţi că Sorin Oprescu nu e chiar atât de inventiv când vine vorba de recorduri? Mai precis s-au adunat în centrul oraşului mulţi oameni cu pulovere de Crăciun sau de sărbători şi au reuşit să bată recordul pentru cei mai mulţi oameni cu pulovere de Crăciun adunaţi la un loc.
A venit chiar şi primarul Dublinului şi mai multe personalităţi locale, dar pe care eu nu le cunoşteam. Nici pe primar nu îl ştiam, dar m-a surprins că a venit la o astfel de manifestare şi că puteai ajunge foarte aproape de el. Chiar am să caut poze făcute la evenimentul ăsta să vad dacă nu mă vad pe lângă primarul Dublinului, Andrew Montague.
Mulţi oameni cu pulovere de Crăciun
Chiar şi un căţel cu un fel de pulover
Alinosul în mulţime
Dacă nu aveai pulover de Crăciun ţi se confecţiona unul pe loc, contra unei donaţii, mai exact primeai o decoraţiune ca cele pe care le avem şi noi
Erau 583 de pulovere?
Cel mai mult mi-a plăcut rochia tipei...un pulover mai lung :)
Ele trebuie să fi fost organizatoare sau ceva asemănător pentru că prea stăteau în faţă şi le fotografia toată lumea
De fapt era şi un premiu: cumpărături de 100 de euro într-un magazin, pentru cel mai frumos pulover...
Cel cu palton este primarul Dublinului, Andrew Montague, iar celălalt este un comic cică renumit în Dublin... cântau colinde
Aşa arăta Grafton Street când s-a terminat manifestarea şi când am pornit noi spre casă
Raluca

No comments: