Translate

December 28, 2011

Concursuri de cântat în România şi Irlanda - Anglia

Irlanda nu are concursuri televizate gen X-Factor sau Vocea României, concurenţii irlandezi participă cu succes la cele din Anglia. Spun cu succes pentru că şi câştigă sau se clasează pe primele poziţii. De aia nu mă dumiream eu de ce cele trei posturi TV din Dublin tratau subiectul X-Factor în interviuri şi emisiuni în acelaşi fel. Cumva nu îmi suna bine, dacă o televiziune organizează un astfel de show, eu una nu am văzut în România să comenteze toate şi toate să se bată pe interviuri cu concurenţii sau cu membrii juruiului. Asta era explicaţia, fiind în Anglia, orice prindeau cei din Irlanda era binevenit.
Habar nu am dacă s-a terminat X-Factorul în Anglia, ăla cu Kelly Rowland, dar de pe facebook aproape că am fost la curent cu toate editiile X-Factor din România, nu mai spun de Vocea României. Ştiu ce concurenţi sunt plăcuţi de public şi ce concurenţi au voce şi mai ales îi ştiu pe cei care merită să câştige. Deşi pentru că PRO TV este o televiziune innapoiată nu am putut vedea nici măcar o ediţie din show, eram alături de prietenii mei pe facebook şi chiar m-am abonat la canalul vocea româniei şi vedeam clipurile acolo sau ştiri. Vorbesc de Vocea României că e mai proaspătă în memoria mea, sincer la X-Factor habar nu am cine a câştigat sau dacă s-a terminat.
Mă interesa VR şi pentru că până în semifinală a ajuns un ieşean, Canaf, pe care l-am cunoscut puţin când lucram la Radio Iaşi. Eu sincer voiam să câştige el, dar eram convinsă că nu are şanse şi nici o echipă bună în spate. Aia e, a fost eliminat, am suferit de la distanţă şi gata.
În finală, eu ţineam cu Dragoş sau cu Iuliana, i-am ascultat şi îmi plăceau. Prietena mea mi-a zis că ceilalţi sunt de umplutură aşa că nu mi-am bătut capul cu ei. Acum că a câştigat Ştefan, bravo lui. Nu mă oftică, că nu e rudă cu mine şi oricine ar fi câştigat mă afecta puţin spre deloc, doar că am rămas siderată de mizeria românilor.
Bine Ştefan ăsta era figurant şi nu avea voce bună, a fost votat de babe şi puştoaice în călduri. Aşa şi? Ce mi-a fost dat să văd în ultimele câteva ore pe facebook m-a speriat de-a dreptul. Că au votat ovarele, că e un măgar, că a fost blat, FRAŢILOR repet nu e neamul vostru, nu aveţi nimic de câştigat, e un show şi atât. Dacă va reuşi să ajungă ceva va reuşi pe propriile forţe, hai să aşteptăm şi apoi să criticăm să înjurăm şi să umplem facebook-ul cu mizerii. Jigniri aduse unor străini care au îndrăznit să spună ceva mi se par de cea mai joasă speţă şi uite de aia România nu e Irlanda. Uite de aia nu suntem civilizaţi pentru că atunci când terminăm argumentele trecem la înjurături. Mă comenta şi pe mine una aici, care în afară de grasă nu ştia să scoată altceva. OK grăsimea trece, vă asigur, prostia...
Şi deja de 5 luni pot spune că Irlanda nu e nimic în comparaţia cu Marea Britanie, cu Germania nici nu mai spun sau cu Statele Unite sau cu orice ţară pe care o consideraţi voi civilizată şi cu un nivel de trai ridicat.
Aici nu am văzut înjurături, aici oamenii nu pun pasiune în toate prostiile, deşi şi irlandezii sunt pasionali, e de ajuns să treci pe lângă un stadion când este meci sau să deschizi o discuţie în pub, da nu se înjură, nu se jignesc, fiecare cu părerea lui şi cu argumentele lui.
Şi acum nici sărăcia nu mi se mai pare o scuză, nu sărăcia ne-a înrăit, aşa suntem noi răi, naţie de traistă, naţie de certăreţi, de ţaţe şi bârfitoare la colţ de stradă... şi mai nou de facebookişti care înjură necunoscuţi pentru un show TV...
Raluca

No comments: