Translate

December 29, 2011

De multe ori mă gândesc cu groază la România

Este un titlu care sper să şocheze, să îi şocheze mai ales pe cei care mi-au mai citit vreodată blogul şi care ştiu că nu mi-am dorit niciodată să plec de acasă, să plec din ţară, ba chiar nu îi înţelegeam pe cei care alegeau această cale. Probabil că cineva a vrut ca eu să nu mai judec fără să ştiu toate datele problemei şi acum, din civilizaţie îmi e greu să mă gândesc la România fără groază.
Ce m-a apucat?
Am pe facebook mai multe asociaţii care au grijă de câinii comunitari din România. Nu sunt întru totul de acord cu ce fac ele, dar nu mă implic, deci nu comentez. Şi azi, ca şi acum o săptămână am aflat că din ţarcurile construite de respectivele ONG-uir se fură regulat câini. Nu sunt pline oraşele şi străzile de câini, la ce-i mai fură şi pe cei care au avut şansa de a fi salvaţi oarecum de astfel de asociaţii. Şi gândindu-mă la România, nu pot să cred că i-au furat pentru a le face un bine, le-au furat familii iubitoare ce ii vor înconjura cu afecţiune... Cel mai probabil i-au furat nişte animale care sunt preocupate de bătăile de câini, pentru că s-au furat câini de talie mare şi câini cuminţi.
Acum o săptămână a fost spart adăpostul de la Glina şi au fost lăsate cuştile deschise special ca animalele să fugă sau să se bată între ele.
Mă întreb şi eu ca proasta, cine ar fi în stare să facă aşa ceva? şi apoi îmi răspund...orice român. Orice mârlet cu 0 clase care consideră că s-a distrat niţel, orice mârlet care zice că javrele trebuie să stea în lanţ, orice mârlet care crede că un animal este un bun dat de care îşi poate bate joc cum vrea el.
Am câine de vreo 10 ani de acum şi ştiu că animalele nu vin fără responsabilităţi, că nu trăiesc cu un codru de pâine şi apă, că îşi doresc afecţiune şi o familie, chiar dacă astea par doar poveşti şi ele nu pot spune cu subiect şi predicat...
Nu ştiu cum de au reuşit ţările civilizate să scape de maidanezi, dar chiar şi micii paşi care se fac într-o direcţie sau alta sunt frânţi de nişte români.
Vreau să prind ziua în care românii nu vor mai fi sinonimi cu prostia, cu mărlănia, cu tupeul, cu curvia, cu proasta creştere...
Raluca

No comments: