Translate

December 24, 2011

Brad natural sau artificial

Nu am înţeles niciodată obsesia asta pentru brazi naturali, cât mai înalţi, să depăşească tavanul, dacă se poate... Şi să ştiţi că nedumerirea mea nu îşi are rădăcinile în copilărie, pentru că şi eu am avut brad în fiecare an pe care îl ornam cu tatăl meu.
Apoi mă trimitea să mă spal pe mâini, de praful de pe globuri, de răşina de pe brad, şi îl ratam la mustaţă pe Moş Crăciun. Totdeauna mi se spunea că e grăbit şi nu are timp să stea după mine, ba chiar într-un an când am refuzat să mă duc să mă spăl pe mâini, ai mei m-au şi strigat să vin repede, că pleacă Moşul. Ia ghiciţi... normal ca a plecat până am fugit eu din baie în sufragerie.
Mai apoi am înţeles eu care e treaba şi am ţinut să îi informez pe toţi copii de la bloc că nu există Moş Crăciun, de s-a trezit mama cu alte doamne pe la uşă cu plângeri, că le-am stricat copiilor un mit.
Apoi când m-am prins eu că Moşul, oricine ar fi el, nu putea să facă el cumpărături fix pe 24 când împodobeam noi bradul, a început vânătoarea ascunzătorilor de cadouri. Erau ani în care le găseam şi îi puneam pe ai mei să cumpere altele, că nu mai e surpriză...
Aşa că într-un fel sau altul şi eu am avut parte de mitul ăsta cu Crăciunul, dar când m-am deşteptat şi când am realizat că cineva taie un brad numai pentru ca eu să simt nu ştiu ce miros, mi-am luat brad de plastic şi un parfum de cameră şi am terminat povestea. Sentimentul e acelaşi vă garantez. Moş Crăciun, dacă e să vină, vine şi la un brad artificial şi la un brăduţ mic şi la unul mare şi la unul până în tavan sau vine, chiar şi fără brad. Pe cuvânt.
Dacă tot e să va luaţi brazi falnici luaţi unii de import, măcar brazii să îi salvam în România...
În rest Crăciun Fericit!!! şi plin de cadouri şi de linişte şi cu prieteni sau părinţi alături!!!
Raluca

2 comments:

Anonymous said...

inca una cu dezconspirarea mosului (daca ti-am mai spus-o, scuze pentru redundanta):
cu georgica al meu, eram la bunicii lui, si era si vara-sa, un pic mai mare ca el, care-i spusese ca nu exista mos craciun si ca vine un nene care aduce cadouri cumparate de parinti. probabil ca el a vrut sa vada ce spun eu, sau vara-sa, alina, a vrut sa ma puna fata-n fata cu el si cu adevarul, pentru ca au venit amandoi cu ochii larg deschisi ca pentru aflarea adevarului. iar alina m-a intrebat:
--unchiu' luigi, nu-i asa ca nu exista mos craciun?
--cum sa nu existe?
--mos craciun nu exista, mos craciun e un om...
--normal ca e un om, doar n-ai vrea sa fie un cal, nu?
cel putin pentru craciunul ala georgica al meu a crezut in mos craciun.

sanatate si sarbatori fericite tie si lui alin. succese
luigean

Raluk said...

Ce frumos... eu nu mai stiu daca mi-a spus cineva sau m-am prins singura, dar dupa aia am spus la toti, ba i-am mai si pus sa isi pandeasca parintii sau sa le spuna ca vor un anumit cadou si Mosului sa spune ca vor alt cadou si sa vada pe care il vor primi. Faza a mers si parintii au fost desconspirati:D
La vremea aia mi se parea o marlanie sa stiu o informatie si sa nu o distribui :D si na ca am ajuns la radio :D