Translate

February 21, 2012

Barcelona prin ochii mei - 14 - Desigual

Sincer eu nu mă omor după firme gen H&M sau Zara pentru că deşi au mărimi mari sau uneori găsesc ceva care să îmi vină, mai ales la H&M, nu sunt croite pentru persoane plinuțe sau grase, L-XL sau XXL. Practic sunt aceleași haine ca la S-M, dar mai mari. Tocmai aici e buba, că persoanele grase sau grăsuțe nu au același corp ca cele slabe. Da e cumva la mintea cocoşului, dar totuşi cei care crează haine nu văd treburile în acest mod.
De asta îmi place Debenhams sau Monsoon (firme englezeşti) pentru că hainele de măsura 8 sunt același model, dar totuși diferit de cele de măsura 12. Au fie pense în plus, fie un cordon în plus, care mai ascund din imperfecțiuni. Şi cum nici o femeie nu se vede perfectă, variantele expuse de firme gen Zara sau H&M rar stau cu adevărat bine pe cineva. Am şi prietene slabe sau foarte slabe care nu reușesc să îşi cumpere haine care să le placă de la cele două magazine. Aşa că mie când erau doar la Viena şi Budapesta şi fashionistele alergau cu bagajul gol până acolo şi îl aduceau plin, cele două magazine îmi erau indiferente.
Dar m-am îndepărtat de subiect. Voiam să spun că dacă vreodată Desigual va ajunge să aibă prețuri pentru middle class şi să intre masiv în România, nu m-ar deranja deloc, pentru că mai toate produsele de acolo sunt pe placul meu. Nu toate se așează pe mine cum ar trebui, dar găsesc mărimea mea şi sunt mai ales haine ce te scot din mulțime.
Deşi îmi place firma şi aveam haine de la Desigual din Bucureşti, habar nu aveam că firma e de fapt spaniolă şi are o grămadă de magazine în Barcelona. Aşa că în prima zi, când am văzut în Piaţa Catalunya un magazin Desigual aproape ce nu mi-a mai trebuit Rambla. Mi-am făcut damblaua şi apoi ne-am plimbat. Nu am cumpărat nimic atunci, pentru că deşi erau reduceri, preturile nu se încadrau în bugetul meu de vacanță.
Însă de câte ori vedeam un magazin mai că aş fi intrat să probez şi să cumpăr. Şi am fost foarte aproape, tot în Piaţa Catalunya, am probat, îmi veneau, dar tot nu îmi venea să dau banii, mai ales că mai aveam vreo 5 zile de stat în Barcelona.
Şi parcă cineva mi-a purtat noroc pentru că în ultima zi am ajuns la mall-ul Arena sau ceva asemănător. Cel mai nou mall din Barcelona. Nu am ajuns acolo la cumpărături, ci mall-ul este o veche coridă, iar de pe acoperiș se vede bine dealul Montjuic.
Tot de pe Arena se vede o sculptură ce aparţine lui Joan Miro 
După ce am stat pe acoperiş ni s-a făcut frig şi am zis să intrăm puţin să ne încălzim. Eu aveam în minte un ceai sau ceva asemănător, însă acolo am găsit cel mai mare magazin Desigual pe care l-am văzut eu în Barcelona.
Am intrat şi aveau o reducere, la reducere. Ceva la modul 50 la sută din preţul redus sau oricum ceva asemănător care făcea ca rochiţa la care îmi stătuse inima cu câteva zile în urmă să ajungă de la 50 şi ceva de euro la 20 şi ceva. În drum spre cabina de probă i-am găsit şi lui Alin o cămaşă super şi eram încântată. Din păcate rochiţa are un decolteu pătrat şi e ciudată la mâneci, dar îmi venea. Am intrat ca fetele fiecare într-o cabină şi am făcut ca în filme, ieşeam pe rând şi ne oglindeam sub privirile amuzate ale tipei de la cabine. Magazinul era suspect de gol aşa că nu făceam prea mare pagubă că stăteam mai mult la cabine. Am mai găsit rochiţe şi bluze şi chiar blugi care îmi veneau, dar eu voiam doar rochiţa.
La final eu am cheltuit vreo 60 de euro, rochiţa, camaşa lui Alin şi şosete, dar Eliza care cam strâmba din nas la auzul firmei, în Bucureşti, a cheltuit vreo 170 de euro...
Oricum prețurile erau acceptabile şi mult mai mici decât în Bucureşti, deci dacă vreţi să vă îmbrăcaţi de la Desigual mergeţi în Barcelona când sunt reduceri şi căutaţi pe site sau chiar în magazin ziua cu reducerile la reduceri. Merită.
Raluca
P.S. Pont pentru cele care vor să cumpere din magazinul online: intraţi la Spania, chiar dacă nu ştiţi spaniola e foarte uşor de navigat, preţurile bănuiesc că sunt aceleaşi ca pe pagina pentru România, însă sunt mai multe modele.

3 comments:

Vulpita Calatoare said...

Ce dragut din partea ta sa ne dai si asemenea informatii, multumim! Nici mie nu-mi place cum vin hainele de la H&M sau Zara, de Desigual nu stiam dar acum stiu, multumita tie :-)!

M-ai facut curioasa cu rochita cea noua, mi-ar placea sa ne-o arati (daca se poate). Te-am vazut intr-o postare mai veche intr-o rochita galbena care-ti venea superb!
Toate cele bune!

Raluk said...

Rochita e asta
http://www.desigual.com/desigual/browse/productDetail.jsp?productId=19V2002&categoryId=cat930059&sortCriteria=&navCount=0&offset=52&searchurl=&navAction=push&catId=cat930059&selectedMaxPrice=116.1&selCatId=cat930059&offsetLimit=61&selectedMinPrice=24.5&categoryNavIds=cat930047%3Acat930049%3Acat930059&selectedFamilyArray=&selectedPage=&selectedSizeArray=

Din pacate nu am purtat-o pana acum, ca in Dublin e destul de rece, dar cum o voi purta cum pun poze.
Da, rochia galbena e de la Monsoon e aceeași firma ca Accesorize in Romania, doar ca e de haine si nu accesorii.
In rest rochitele mele au ramas in Romania, aici vremea nu prea ma imbie sa port fuste :(

Vulpita Calatoare said...

Foarte draguta, s-o porti cu placere!