Translate

February 22, 2012

Barcelona prin ochii mei - 15 - Piaţa Spaniei

Vă spuneam că primul "obiectiv" turistic vizitat în Barcelona a fost Piaţa Catalunya, în ultima zi am vizitat Piaţa Spaniei. Nu a fost o vizită ca la muzeu, am trecut prin Piaţa Spaniei în drum spre Poble Espanyol şi din ce am înţeles din Piaţa Spaniei am urcat pe dealul Montjuic. Nu pot să scriu nimic despre acest deal pentru că am înţeles că este faimos pentru fântânile cântătoare colorate şi pentru telecabina ce ajunge acolo, din port. În luna februarie, trebuie să ştiţi şi voi în caz că sunteţi amatori, cele două sunt închise pentru întreţinere. Am căutat pe net şi cică ar fi singura lună din an când sunt închise. Telefericul ma încânta, să văd Barcelona de sus, în mişcare... fântânile... nu mă omor după fântâni fie ele şi colorate şi cântătoare. Le bifam, dacă erau şi gata. Tot pe dealul Montjuic se afla Palatul Naţional, care e de fapt Muzeul Naţional de Artă al Catalunyei. 
 Să revenim totuşi la Piaţa Spaniei. În piaţă se află două turnuri de tipul celui de mai sus. Se cheamă turnurile veneţiene, pentru că seamănă cu cel din Veneţia
Probabil spaniolii nu s-au mulţumit cu un singur turn şi au construit două. Ele au 47 de metri înălţime şi au fost construite pentru Expoziţia Internaţionala din 1929 
La Palatul Naţional se ajunge super simplu pe nişte scări rulante. Mi s-a părut de super bun simţ instalarea acestor scări. Poate sunt oameni care nu doresc să urce ditamai delul, poate sunt oameni care nu doresc să transpire urcând dealul şi deşi dealul se poate urca foarte bine pe scări normale, am văzut că toată lumea folosea scările rulante.
 Fântâna din mijlocul Pieţei Spaniei a fost proiectată de Josep Maria Jujol 
Poză a la Raluca 
Turnurile Veneţiene şi Palatul Naţional 
Fântâna, mare parte din Piaţa Spaniei, Turnurile Veneţiene şi Palatul Naţional 
Pozele de mai sus au fost făcute de pe mall-ul Arena. Ce vedeţi voi într-o laterală este un lift care te duce direct pe acoperiş, dar costă 1 euro. Se poate ajunge pe acoperiş şi din interiorul mall-ului, dar am văzut că erau nişte omuleţi care controlau sau rupeau bilete, deci probabil că şi accesul pe acoperiş tot un euro costă.
Raluca


No comments: