Translate

February 27, 2012

Oscar 2012

Nu am rezistat niciodată să mă uit la Oscaruri, în cei mai mulţi ani nici nu ştiam cine transmite ceremonia şi apoi oricum aflam dimineaţă fie că trebuia să fac o relatare fie că citeam introducerea unei relatări şi deci eram în temă.
Apoi nu mă dau pe spate filmele de Oscar, de obicei văd filme mult mai bune care nici nu sunt nominalizate sau poate gusturile mele în materie de filme nu sunt de Oscar.
Din păcate în ultimii ani e mai important ce se poartă pe covorul roşu, decât ceremonia în sine, iar cine va lua Oscarul la o anumită categorie e deja ştiut de săptămâni întregi.
Anul acesta am văzut cam 10% din filmele de la Oscar, dar pentru că am găsit un canal TV care transmitea ceremonia m-am uitat.
Sincer nu e mare scofală, eu una mi-am amintit de spectacolele TVR din anii 90, aurite, cu lume zâmbitoare din complezenţă, cu câştigători cunoscuţi sau intuiți. O mare varză prezentată ca fiind diamant.
Nu am văzut covorul roşu ci doar ceremonia, unde Jennifer Lopez a avut o rochie care o dezavantaja total şi unde Angelina Jolie îşi scotea un picior osos din rochia neagră, ce o face să pară ca o scândură. Era machiată, dar îmbătrânită şi scofâlcită şi nimic nu mai aducea cu Lara Croft. Probabil că şi un pic de carne pe alocuri e bine totuşi să ai.
În rest că a câştigat Meryl Streep, deşi filmul ei nu a câştigat mai nimic, nu cred că e o noutate. Că a câștigat Artistul, iarăşi nu e o noutate, pentru că e un film aparte, pentru că a stârnit critici şi pentru că restul mie mi se păreau o concurentă doar de formă.
Că a câştigat actorul din Artistul mi se pare o prostie, erau alti actori mai buni nominalizaţi şi nu mă refer aici la Geroge Clooney pe care după ER eu una nu l-am mai văzut în nici un rol care să i se potrivească.
Că Bridemates a ajuns la Oscar mi se pare o mare realizare, că e un filmuleţ de genul Marea Mahmureală, o comedioară uşoară, fără cine ştie ce joc actoricesc.
Rango? la cel mai bun film animat? cred că juriul nu a văzut restul filmelor, altfel nu îmi explic cum, Puss in boots, nimic?
Mă bucur pentru Christopher Plummer, primul Oscar la 82 de ani. Bine că nu au aşteptat să îl premieze post-mortem.
În rest Hugo la multe categorii, nici un premiu mare şi The Help, lăudat şi para lăudat, nu l-am văzut cred că tocmai din acest motiv, care a luat doar actriţă în rol secundar.
Da totuși Iron Lady la machiaj faţă de Albert Nobs sau Harry Potter? Câștigătorul a spus că a transformat-o greu pe Maryl Streep in Iron Lady...what? Pai Glen Close era transformată în bărbat, ca să nu mai spun de transformările din Harry Potter...
Marii perdanți? Nu cred să fie având în vedere că pe toţi îi aşteptau în culise cadouri în valoare de 30.000 de euro.
Restul premiilor aici.
Raluca

No comments: