Translate

February 2, 2012

Metoda paharului

Nu am aflat unde se duc lucrurile, când se duc, dar am aflat cum se întorc. Și uite așa mai scriu eu un articol pe blog în care vă vorbesc de Barcelona?
Ieri mai toată ziua am fost întoarsă pe dos pentru că mi-am pierdut pașaportul, tocmai când trebuia să îmi fac bagajele pentru Barcelona. Practic toată ziua am întors casa cu susul în jos, am căutat pe toate rafurile, am dat canapele și noptiere la o parte, am scos carțile din rafuri, am căutat în toate buzunarele și toate gențile posibile: pașaportul meu dispăruse cu desăvârșire.
Acum nu ar fi chiar o tragedie, pentru că am și buletinul, dar eu nu pierd nimic, eu nu rătăcesc nimic. E ca și cum mi s-ar închide jumătate de creier, ca și cum aș fi uitat o jumătate de viață.
Aș fi putut foarte bine să merg la Barcelona și să caut după, dar nu. Trebuia să îl găsesc, altfel nu aveam liniște toată săptămâna la Barcelona. Așa sunt eu, așa trebuie să mă luați și să mă înțelegeți, chiar dacă pare de neînțeles.
Toată ziua m-am târât prin casă, mi-am făcut treburile cu mersul melcului și parcă aș fi fost în stare să amân Barcelona că prea se adunaseră ghinioanele. Primul a fost că obiectivul foto pe care mi l-am dorit jumătate de an nu se potrivește cu aparatul Nikon, iar pentru a face poze trebuie să învăț mama setărilor. Apoi mi-am spălat tenișii la mașina de spălat și s-au dezlipit. Mi-aș fi luat alții, dar după o zi de umblat prin magazine, am hotărât să îi lipesc la un magazinaș din apropiere. Acum asta cu pașaportul... Eram plouată și nu mai voiam nimic decât pașaportul.
Spre seară mă contacteaza Eliza să vadă cum stau cu bagajul. Cătrănită îi spun de pașaport și că seara nu aveam bagajul nici gândit, nici făcut și ea îmi spune să întorc un pahar pe masă și să mă gândesc la pașaport.
Mai în glumă am făcut treaba asta. Nu credeam în ea, dar după ce toată ziua căutasem, nimic nu era imposibil.
La vreo jumătate de oră vine Alin, mă găsește tot supărată și se apucă de căutat. Prin frigider, pe după dulapuri, nu că eu nu aș fi căutat deja pe acolo și prin cutiile de la telefoane, huburi și alte cutii și cutiuțe ce ocupă un raft întreg.
Și îl găsește. Ce căuta acolo, Dumnezeu știe? eu nu l-am pus, clar, dar cineva l-a pus, cum nu suntem decât amândoi și nimeni nu mai caută la noi în casă...
Așadar metoda paharului funcționează. Credeți sau nu e fix problema voastră. Eu mi-am găsit pașaportul și în timp ce voi citiți articolul deja mă plimb prin Barcelona.
Raluca

2 comments:

Aliceee Traveler said...

Ma bucur ca l-ai gasit pana la urma!Sa ai o vacanta frumoasa si sa apuci sa vezi tot programul ce ti l-ai propus intr-un articol anterior. Il poti face. Chiar mai mult

Anonymous said...

ce obiectiv ti-ai dorit jumatate de an? poate am vreo idee pentru un echivalent, daca nu l-ai cumparat inca...
luigean