Translate

February 18, 2012

Barcelona prin ochii mei - 10 - Dulciurile

Nu puteam să scriu o postare despre Muzeul Ciocolatei fără să scriu despre dulciurile pe care le-am încercat în Barcelona. Nu or avea ei spaniolii mâncăruri pe gustul meu, dar la dulciuri erau meşteri mari.
Prima trebuie să fie Crema Catalană ce se găsea în mai multe varietăţi de la băutură alcoolică ce aducea cu crema de whisky la un fel de şarlotă ce semăna cu crema de zahăr ars, dar mai consistentă. Era un desert dulce, dar nu de dat în diabet.
La un local de tapas unde plăteşti în funcţie de câte beţe îţi rămân în farfurie. Un băt parcă era 1.8 euro. Crema catalană este cea din farfurie, în mâna stângă aveam tiramisu, iar în dreapta cremă de zahăr ars. 
Apoi cel mai tare dulce în Barcelona trebuie să fie churros şi poras cu ciocolată. Este micul meu dejun favorit. Practic nişte gogoşi înmuiate în ciocolată. Ţi se dădeau gogoşile tăiate cu foarfecul şi tu trebuia să le înmoi într-o ciocolată asemănătoare ciocolatei calde. Gogoşile separat nu aveau gust de gogoşi, iar ciocolata separat era nasoală, dar împreună... 
Aşa arată localul. Pe bune dacă aş fi intrat acolo fără să ştiu ce e, dar mai totdeauan era plin. 
Astea sun churros, 
iar astea sunt porras 
Apoi tot la categoria dulciuri am să înscriu Happy Pills - un magazin de jeleuri unde îţi alegeai ce tip de flacon doreşti, în funcţie de dimensiuni costa mai mult sau mai puţin şi îl îndesai cu câte jeleuri puteai. 
 Jeleurile erau de vreo 50 de feluri. Eu cu 2 euro am mâncat jeleuri până acum o zi.  
Tot la capitolul dulciuri am să înscriu un magazin de ciocolată, cică cunoscut. Eu nu îl cunoşteam, dar în el mi-am dat seama că expresia: like a kid in a candy store se referă la mine în acel magazin. Pe lângă că era colorat şi nu ştiai la ce să te uiţi mai întâi, avea o grămadă de varietăţi de ciocolată. Cel mai mult mi-au plăcut "măslinele de ciocolată" nu sunt chiar măsline, ci au forma maslinelor. I-am adus şi lui Alin două cutii pe care evident că tot eu le-am maâncat.
like a kid in a candy store 
La final trebuie să o cunoașteți pe jumătatea mea. Ea este Diana, prietena Iuliei şi nu îi place ciocolata. Am căzut de acord ca ea să o cumpere, iar eu să o mănânc. Bun târgul?
Raluca

8 comments:

Aliceee Traveler said...

La magazinele de dulciuri, la Happy Pills am intrat si eu. Churros nu am mancat, am gustat varianta mexicana si de atunci nu mai mananc. Nu mi-au placut deloc :(((

Rox said...

Buna Raluca. Te-am urmarit in aventura ta in Spania. Pot sa-ti adresez o intrebare? De ce esti trista in majoritatea pozelor?

Raluk said...

Aliceee ai mancat churros cu ciocolata? ca asa simpli nu erau prea buni, adica erau ca o gogoasa cu gust de paine, nu erau dulci cred.
In ultima zi m-am plimbat o gramada prin Cartierul Gotic si am mai vazut magazine de dulciuri, dar era frig si nu am mai scos aparatul. Oricum dulciurile mi-au placut cel mai mult, daca se putea sa mananc doar dulciuri....ar fi fost super :)

Raluk said...

Rox bine ai venit pe blog. Despre Spania mai am de scris cateva postari. Mie Barcelona mi-a placut mult :)
Apoi trista, hai ca nu am fost trista chiar in toate pozele:) Totusi recunosc, eram cam trista din mai multe motive, in primele zile nu m-am inteles cu o prietena, apoi mi-au lipsit Alin si Dea, dar desi poate nu pare din poze, eu m-am simtit foarte bine la Barcelona si acum imi aduc aminte numai lucrurile frumoase :)
Nu stiu daca ai fost sau nu la Barcelona, dar merita sa te duci.

Rox said...

Se vede cand esti trista. Nu am vizitat Spania dar cine stie? Ma gandeam eu ca o sa ti lipseasca Alin si Deea. Cand vizitezi locuri noi cu persoana iubita alaturi, oricine are alt tonus. Te pup:*

Raluk said...

Cred ca ai dreptate, macar daca mergi in vacanta cu partenerul ai o grija in minus. Eu tot timpul ma gandeam daca Alin a reusit sa o scoata pe Dea afara, daca s-au inteles, ca ea oricum sta mai mult cu mine...
Ideea e ca a fost o vacanta frumoasa, nu a fost ce ma asteptam, dar a fost frumos, iar Barcelona m-a fermecat iremediabil :)

Anonymous said...

felicitari pentru articol!! eu am fost de 3 ori la Barcelona si mi-am propus sa merg si anul acesta. te rog sa-mi spui si mie unde este restaurantul de tapas cu "betisoare"

Raluk said...

Eu nu stiu, dar am rugat-o pe prietena mea sa imi spuna si iti dau exact ce mi-a zis. "nu mai stiu cum se cheama dar e in piata catedralei, cum privesti la fatada catedralei, e in dreapta, pe colt
si pe usa era o firma rotunda si scria ceva cu pais basco"
Sper ca iti e de ajutor, daca nu mai am o prietena care sta in Barcelona, o intreb si pe ea.