Translate

April 15, 2014

Germania - Orăşelul Cochem

Dragilor,

nu ştiu dacă ştiţi despre ce vorbesc, dar circula pe FB un slide cu cele mai frumoase sau pitoreşti orășele din lume. Cred că erau vreo 100. Erau printre ele Burano din Veneţia, Italia şi Colmar din Franţa, dar era şi acest Cochem, asta ca să ştiţi la ce ma refer.
Numele îmi sună ciudat, de aceea poate l-am reţinut sau poate l-am reţinut pentru că e aproape de noi, nu ştiu. Ideea e că era în drumul nostru spre Burg Eltz despre care v-am povestit zilele trecute şi nu aveam cum să îl ratăm. Unde mai pui că are şi un castel cocoțat pe deal, care arată fantastic. La castel nu am ajuns, dar vine Vacanța de Paște şi cum am fost prea lenţi să plănuim o plecare în România, cum prietenii noştri pleacă şi cum rămânem singuri, poate ajungem şi la castelul din Cochem, cine ştie?
Acum despre Cochem nu vă pot spune prea multe, va trebui să ajungeţi pe wiki pentru asta, însă mie aşa ca şi orăşel mi s-a părut pitoresc. Din păcate (de ce oare trebuie să găsesc totdeauna ceva rău?) am stat în orăşel până după ora 18 şi pot spune că se golește instant şi devine destul de ciudat aşa gol. Deci dacă ajungeţi în zonă vizitaţi orăşelul până în ora 18 cât încă sunt magazine deschise, terase pline de oameni, vânzători ambulanți de îngheţată şi oameni care se bucură de soare sau aerul curat. După 6 toţi dispar şi e pustiu.
Orăşelul Cochem şi Castelul Reichsburg 
Fetele stăteau pe iarbă şi fumau narghilea. Nu m-am gândit niciodată că aş putea face aşa ceva la picnic, da chiar are sens. Data viitoare asta voi face, îmi iau narghileaua la iarbă verde :) 
Mi-a plăcut amestecătura de stiluri. În mod normal nu ar merge, dar mie acolo mi-a plăcut. 
Străduță pitorească 
Un fel de piaţă centrală 
Seamănă mult cu piețele centrale din oraşele belgiene sau cel puţin mie aşa mi s-a părut 
Piaţa centrală din alt unghi 
Ce vă spuneam eu? E trecut de 18, e pustiu. 
Că poate aveați vreo îndoială ce fac oamenii pe acolo. Vin ce să facă? 
Castelul văzut din oraş
Acum nu vă recomand să vă faceți vacanța în Cochem cum nu vă recomand să vă faceţi vacanţa deloc în zona asta. Sunt zone pe care le vizitezi ca turist şi spui "nu aş putea niciodată să locuiesc aici" şi sunt zone unde locuiești şi spui "nu înţeleg de ce vin turiștii aici". 
Gusturile nu se discută totuşi, aşa că dacă vă aflaţi prin zonă şi vreţi să vedeţi un orăşel pitoresc şi un castel, să mâncați îngheţată sau să fumați narghilea pe malul râului, mergeţi la Cochem :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

2 comments:

Vulpita Calatoare said...

Oriunde vei fi de sarbatori, iti doresc un Paste fericit cu Lumina si bucurii!

Raluk said...

Multumesc mult pentru urare. Un Paste Fericit iti urez si eu!!! Si multe articole pe blog. Nu comentez eu prea mult, da ma uit la toate. Faci poze foarte faine. Bravo!!!