Translate

April 2, 2014

Turcia - Istanbul - Restaurantul cu o panoramă de 360 de grade

Dragilor,

la îndemnul unei cititoare, căreia îi foarte mulţumesc, am ajuns la Restaurantul 360 din Istanbul, relativ aproape de Piaţa Taksim şi de hotel. Din păcate am ajuns seara, dar am avut ce vedea. Restaurantul nu are chiar o panorama de 360 de grade, dar oricum are o frumoasă panoramă. Mai greu a fost de găsit, dar şi când l-am găsit a fost fain că este într-un bloc şi am avut ocazia să văd şi cum arată blocurile turcilor pe dinăuntru, nu doar fațadele.
Restaurantul este pe strada cu tramvaiul vechi, în sensul de coborâre din Piaţa Taksim pe stânga. Adresa este 163 Misir Apartament, etaj 8, strada Istiklal, Beyoglu - Istanbul. Cel mai sigur ajungeţi în zonă şi întrebați de Misir Apartament că de restaurant nu pare să știe lumea. Oricum chiar şi strada este foarte faină mai ales dacă prindeți o plimbare cu tramvaiul vechi.
Restaurantul însă nu e unul cu specific, iar preţurile nu sunt dintre cele mai mici. Nu sunt însă nici mari. Prietenii noștri din Dublin s-au simţit ca acasă şi le-a plăcut foarte mult. Am avut de ales între acest restaurant şi altul cu specific turcesc, dar când toată ziua mănânci la restaurantul hotelului numai cu specific turcesc, parca nişte sushi merg la fix. Noi nu mai ştiu ce am luat, oricum sushi ca aperitiv, apoi ceva de pui şi desert.
Însă mai important decât ce se poate mânca este această panoramă. De la balconul restaurantului se vede foarte bine orașul vechi. Mai ales fumătorii vor fi încântați de canapelele foarte confortabile şi de pachetele de chibrituri branduite. Şi nici meniurile nu sunt de neglijat. Erau ca o operă de artă şi din această cauză aveau un avertisment pe copertă că nu se pot fura, dar se pot cumpăra de la magazinul restaurantului cu 30 de lire turcești.
Dacă aveți noroc am înţeles că puteţi prinde spectacole cu dans din buric sau cu nişte fete care se urcă pe nişte panglici, când am fost noi nu erau. În schimb am încercat cocktailurile şi erau foarte bune, atât cele alcoolice, cât şi cele nealcoolice.
Ce mai, vă recomand să mergeţi acolo şi nu veţi regreta. Iată şi câteva poze:




Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: