Translate

April 11, 2014

Luxemburg - Luxcon

Dragilor,

ştiu că printre cititori am fani ai serialului The Big Bang Theory aşa că pe voi mă bazez. Nu ştiu voi cum sunteți, dar eu când mă gândesc la Con-uri în general mă gândesc ca la o lume de poveste. Trebuie să fie fain să vezi oameni costumați, oameni mândri de pasiunea lor. Şi nu neapărat tocilari, deşi tocilarii cam sunt la modă acum.
Am căutat o astfel de manifestare anul trecut şi cea mai aproape era la Lille, dar nu am avut cum ajunge. Aşa că anul acesta când s-a anunțat că va fi un Luxcon, nu aveam cum să lipsim. Şi s-a dovedit că a fost aşa cum mi-am imaginat. Am intrat într-o lume a celor cărora le place să se deghizeze, unii au pagini de facebook şi îşi crează singuri costumele şi apoi le duc în turneu pe la Con-urile din Europa. Unii au venit şi în Luxemburg. Cred că dacă aş fi avut legătura cu o astfel de lume când eram mică aş fi rămas acolo. Mi s-a părut fascinant să le aud poveștile, să admir personajele (despre unele habar nu aveam că există), să fiu printre ei măcar pentru câteva ore. Noi am ajuns la Luxcon sâmbătă, destul de dimineață, pentru că am văzut pe fb că mai apoi au venit mau multe personaje, că a fost şi o defilare a acestora. Cei mai mulţi oameni deschiși care îţi mulțumeau dacă le făceai o poză ce urma să fie făcută publică. Unii chiar păreau interesați de blogul meu, deşi nici chiar mie nu mi se părea cine ştie ce. Şi ce mi s-a părut de-a dreptul politicos a fost că nimeni nu şi-a dat ochii peste cap în faţa cunoștințelor mele despre acest domeniu :) Pe bune, eu m-am simţit foarte bine.
Acest domn ne-a întâmpinat. De fapt întâmpina pe toată lumea pentru că fiind prea mare nu încăpea pe ușă să intre în locația unde se desfășura Luxcon-ul. Aşa că până la urmă toată acțiunea s-a mutat afară, în jurul lui. Mi s-a părut super. Nu l-au lăsat singur afară. I-a ajutat şi vremea, ce-i drept.
Luxcon-ul s-a desfășurat într-o localitate din Luxemburg, Tetange, în sala polivalentă a acelei localităţi. Locația le-a permis să se desfășoare pe trei etaje. La parter era o scena cu câteva scaune, tarabele celor care vindeau cărţi şi produse specifice şi un bar. La primul etaj era o sală cu jocuri, iar la al doilea era o expoziție şi câțiva desenatori. 
Un personaj dintr-un joc. Şi în Dublin era un loc, un fel de bar, unde te puteai juca astfel de jocuri. Acolo aveau şi Lord of the rings şi Star Wars, aici erau nişte jocuri necunoscute mie. 
Aşa arăta o masă cu un joc. 
Predator 
Aayla Secura 
Individul roşu 
Săracul pe lângă că era foarte înalt, costumul nu era nici foarte mobil. Nu se putea așeza, nu putea să îşi pună sau să îşi scoată casca, de mers la toaletă nici nu putea fi vorba. Noroc că prietena lui era tot timpul lângă el şi dădea explicații despre costum şi despre el. Aşa am aflat că şi-a făcut singur costumul, că nu a văzut filmul (care film oare??), dar a citit cărţile (cărţile???) şi a făcut costumul după descrierile din cărţi.
Un personaj pe care il puteam identifica şi eu. În spatele lui o tipă foarte deschisă. Mi-a spus în detaliu de unde şi-a cumpărat tot. Ea a fost cea încântată de blogul meu. Era una dintre organizatori. Sâmbăta a fost îmbrăcată aşa, dar pentru duminică avea pregătit un alt costum. Am lăudat-o şi eu pentru inițiativă. De fapt organizaoti sunt un grup de tineri din Luxemburg, care au această pasiune, care au fost la Con-uri din Europa şi s-au gândit să îşi organizeze şi ei unul. Mi s-a părut genial şi le-am zis că au organizat foarte bine totul.  
Star Wars  
Locația unde s-a desfășurat. 
De ce zic că a fost bine organizat? Pentru că pe lângă tot ce era în interior, a existat o parcare destul de încăpătoare, deci nu îţi puteai face probleme din această cauză, apoi exista un parc unde diferite personaje şi-au făcut poze. Le-am văzut pe fb şi arată super. Din nou cred că i-a ajutat vremea şi lumina. Erau unele personaje, mai ales manga, cam dezbrăcăţele. Dacă vremea ar fi fost cea obișnuită pentru Luxemburg, nu ştiu zău ce ar fi făcut. 
A fost prima ediție, trebuie să vă spun, a Luxcon. Deci peste 20 de ani la ediția aniversară voi putea spune că am fost la prima :)) De pe pagina de fb puteţi intra pe paginile celor care s-au costumat, puteţi vedea alte poze de la Luxcon şi ce alte evenimente de același fel vor fi în Luxemburg. Eu deja am pus ochii pe altul :)
Acum trebuie să precizez că o astfel de convenție nu înseamnă doar oameni deghizați. Înseamnă să te pui la punct cu noutățile din domeniu, să cumperi cărţi, să întâlnești uneori oamenii din spatele personajelor (gen scriitori, desenatori sau chiar actori sau oameni care au lucrat la film), să întâlnești oameni care împart aceeași pasiune cu tine. Eu sunt novice în acest domeniu, e normal cumva că m-au încântat doar costumele...
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: