Translate

April 28, 2014

Luxemburg - Duck Race 2014 - Cursa rațelor de cauciuc

Dragilor,

cum aţi petrecut week-end-ul?
În Luxemburg a fost Duck Race. Nu ştiu cum se face, dar numai de păsări vă vorbesc :) După festivalul din Nospelt, la o săptămână în Luxemburg s-a organizat cursa raţelor de cauciuc pe râul Petrusse.
Este un eveniment anual, aflat la a 13-a ediție şi în mare e aşa: mii de raţe de cauciuc sunt aruncate în răul Petrusse din Grund. Fiecare raţă are un număr şi nu m-am prins încă cum se stabilește un câștigător al cursei. Aceste raţe pot fi achiziționate contra sumei de 5 euro, iar banii strânși astfel se duc către asociații caritabile. Inițial eu credeam că câștigă prima raţă care ajunge la finish, dar am văzut un filmuleț de anul acesta şi au ajuns simultan sute de raţe. Filmulețul poate fi vizionat aici.
Pe lângă cursă se organizează şi o manifestare ce include băutură şi grătare, dar anul ăsta mi s-a părut că tot Luxemburgul (ţara) era în Grund. Nu am văzut de când stau eu aici atâta lume la un loc. Ne-am strecurat spre standurile cu băutură, dar era sufocant. Aşa că am ieşit şi am mers la un pub. Am cumpărat cârnați şi bere şi am mâncat şi băut în stradă, pentru că nu mai erau mese libere şi nici bănci libere. Am zis că am să îmi pun pozele în telefon şi când mai merg de nebună singură prin centrul Luxemburgului la 7 seara am să mă uit la poze.
Din păcate noi am plecat târziu de acasă şi asta e tot ce am mai prins, dar am furat nişte poze de la wort.lu cu care să îmi ilustrez articolul (următoarele două poze). 
Cursa începe la ora 15 şi din ce povesteau cei pe care i-am întâlnit se termină relativ repede, în jur de 5 minute. Voluntarii se află pe toate punctele de pe traseu şi se asigură că toate rațele din cauciuc ajung la destinație.  
Aşa o poză aş fi vrut să fac şi eu sau poate cu vreo raţă rămasă pe undeva, dar noi ne-am apucat pe la 12 să tundem iarba din curte şi am terminat undeva pe la 14.30. Ne-am îmbrăcat rapid şi am plecat spre Luxemburg. Şi în Luxemburg ca niciodată am prins cozi de maşini pe stradă şi coadă la parcare aşa că ne-am învârtit mai bine de 40 de minute până am reuşit să parcăm. Cursa nu stătea să ne aștepte pe noi :)
Ce a fost fain a fost că am descoperit un loc de unde pot face poze faine, ca cea de mai sus. Trebuie să mă întorc şi să încerc cu alte setări, poate şi puţin zoom.
În cazul în care vă pasionează acest eveniment mai multe informaţii puteţi afla de aici. Eu deşi m-am uitat pe hartă tot am bâjbâit prin Grund după cursă :) asta după ce oricum ajunsesem târziu. 
Reclama extrem de inspirată a pub-ului Updown din Grund, primul pub după lift. Cine se ocupă de pub-ul respectiv chiar ştie ce face. Acolo am fost de Halloween, iar acum aveau stand cu bere şi grătar. Erau practic singurii care au făcut ceva mai mult decât celelalte pub-uri din zonă.  
Cât am stat la coadă la grătar au trecut vehicule militare. Se pare că în week-end pasionații de aşa ceva au avut întâlnire tot în Grund. 
Şi la final vă arat rațele adevărate. 
Îmi e frică mie de păsări, dar parcă de înotătoare nu îmi e chiar aşa de frică, deşi teoretic sunt mai mari.
Să vă spun că eram să mă duc la unii care abandonaseră două pahare pe pod ca să intre într-un pub? Dacă le făceam poze pe bune că mă duceam la ei, dar aşa ce dovadă aveam?
Raluca justițiarul lui pește :)
Dacă v-a plăcut vă aştept cu un like pe facebook.com/Dichisuriro
Raluca

No comments: