Translate

February 15, 2012

Barcelona prin ochii mei - 6 - Palatul Guell

La Palatul Guell am ajuns după Parcul Guell. E bine să ştiţi că în prima duminică din lună sunt muzee ce se pot vizita gratis în Barcelona. Eu am profitat de această prevedere şi am vizitat Palatul Guell, sunt şi alte muzee care au intrarea liberă, trebuie să cercetați singuri care sunt. Pot să vă spun, însă, că nu sunt cele două case gândite de Gaudi pe care le-am prezentat în primele postări despre Barcelona.
Palatul Guell se află pe o străduţă mică ce porneşte din Rambla, m-am învârtit şi m-am sucit şi din păcate aceasta este cea mai bună poză a Palatului. 
Prima pare a palatului, de unde începe vizita este locul unde erau ţinuţi caii, grajdul. Câinele din imagine este de fapt un suport de care se prindeau hăţurile cailor. 
Aşa arată grajdurile, iar forma coloanei a fost gândită de Antoni Gaudi, ea nu ia din spaţiul podelei ci din tavan. 
În Palat aparatul meu grozav s-a ţăcănit total, de fapt cred că eu nu ştiu să îl setez, iar cu noul obiectiv nu merge pe auto. În fine, m-am tot plâns aici şi mor de ciudă că fotografiile au ieşit în proporţie de 80 la sută proaste.
Până şi cele făcute cu telefonul Iuliei ieşeau mai bine. Vă puteţi da seama ce ciudă mi-a fost... să nu alăturați niciodată obiective Sigma aparatelor Nikon, pentru că nici măcar auto nu are setările corecte :(
E adevărat că poza de mai sus e făcută printr-un geam, dar claritatea este totuşi acceptabilă, culorile sunt varză
Palatul mie una mi-a plăcut mult pentru că e cumva o ocazie unică să vezi cum trăiau nobilii. Eu vă recomand să cereți audio-ghid pentru că sunt multe detalii pe care le veți afla de acolo. Fereastra da mai sus face parte dintr-un balcon, eu i-am făcut poză pentru că nu se îmbină corect cu granitul coloanei şi pe acolo cu siguranță trage curentul :) De fapt mie tot palatul, plin de granit mi s-a părut rece şi sincer nu îmi imaginez cum stăteau acolo 12 suflete plus servitori.
Cred că o marcă a lui Gaudi trebuie să fie tavanele. Nici cel de la Palatul Guell nu face excepţie, acolo am aflat că noaptea datorită găurilor părea că te afli sub bolta stelară. Trebuie să fie ceva fain.
Din păcate despre Palatul Guell nu veţi găsi mai pe nicăieri informaţii, ba chiar nici nu e trecut în top 10 atracţii ale Barcelonei. Aşa se face că nici eu nu vă pot spune prea multe. Ştiu că este una dintre primele lucrări ale lui Antoni Gaudi şi că acolo a locuit familia lui Eusebi Guell înainte de a se muta în Parcul Guell.
Mie mi-a plăcut tapiţeria de mai sus. 
Pot să vă spun că palatul e cam gol, adică nu veţi vedea decât foarte puţine mobile, totuşi am înţeles că abia în 2011 a ieşit din renovare din 2004, deci e un privilegiu că l-am putut vizita.
Acoperişul Palatul Guell este în stilul arhitectului, nu cred că mai încape îndoială. 
Pădurea de hornuri colorate 
Pentru că începuse ploaia şi pentru că în februarie sunt oricum mai puţini turişti, acoperişul era gol. Am profitat şi noi şi am făcut poze până a înghețat Iulia de frig :), din păcate uitasem setările pe vreme însorită, de aceea pozele sunt rozalii... 
Eu pe acoperişul Palatului Guell. Nu ştiu cât e intrarea, dar dacă reuşiţi să îl vizitaţi gratis în prima duminică din lună, eu zic că merită.
Raluca

3 comments:

Aliceee Traveler said...

Imi pare rau ca nu era deschis cand am fost eu ... stateam la 2 stradute e el si treceam pe langa el zilnic!! Chiar imi plac pozele, sunt frumoase! e frumos!

Raluk said...

De aia am zis ca merita sa il vizitez, pentru ca multi ani nu s+a putut vizita. Nu stiu cat e biletul, der judecand dupa celelalte preturi probabil intre 11 si 15, e bine totusi de vizitat gratis :)
Eu sunt asa entuziasmata de chestia asta cu prima duminica gratis, ca il alte tari ori nu am stiut, ori nu eram in ziua respectiva...

Aliceee Traveler said...

Si la Paris sunt zile speciale cand e gratis :)