Translate

October 12, 2011

În week-end prin târgurile de handmade din Clontarf

Aşa cum am promis scriu despre târgurile pe care le-am vizitat în week-end. Eu am plecat de acasă cu ideea că vor fi târguri de handmade, doar că unul era de fapt o piaţă.
Sâmbătă, am citit eu pe net că în fiecare sâmbătă este Farmers Market în parcul St. Anne din Clontarf. Nimic interesant până acum, doar că pe lângă standurile fermierilor, organizatorii spuneau că ar fi şi crafts, adică articole meşterite de mâna omului. Aşa că ne-am urcat în Logănel şi am mers în parc. Noroc că era o zi faină, însorită şi mersul în parc nu a fost chiar degeaba aşa cum vă spuneam şi în postarea anterioară. Târgul era doar cu mâncare şi avea într-adevăr două mese ale unor tipe ce vindeu bijuterii. Una era chiar interesantă, cu împletituri de mărgele şi şiraguri de mărgele finuţe şi delicate, dar cum eu nu mă omor cu aşa ceva nu m-a tentat mai deloc. Alta era genul ala cu de toate, cam cum sunt ţigăncile la târgurile hand made din Bucureşti, cu bijuterii luate din Europa. Asta nu era ţigancă, dar se chinuia să fraierească lumea că bijuteriile alea ar fi fost făcute de ea, ba mai mult lăuda proprietăţile pietrelor folosite. Nu i-am dat mare atenţie.
Din păcate mi-a fost un pic jenă să fac poze standurilor în sine aşa că am fotografiat târgul per ansamblu. Şi cum este un târg săptămânal probabil că voi mai ajunge acolo şi îmi voi face curaj să dau şi drumul aparatului.
Duminică, deja începuse frigul. Noroc că târgul se ţinea într-o biserică foarte aproape de casa noastră. Aşa că în timp ce o plimbam pe Dea am zis să dăm o fugă. Ei târgul ăsta este lunar şi este organizat de artiştii handmade din Clontarf. Adică chiar era doar cu chestii meşterite. Numai că nu era semnalizat în nici un fel, publicitate nu am văzut să îi fi făcut cineva, aşa că târgul era cam gol. Ceea ce iarăşi m-a inhibat şi m-a făcut să nu scot aparatul. În schimb târgul acesta mi-a plăcut mai mult, pentru că m-am plimbat printre standuri, am admirat, am vorbit cu lumea, mi-am cumpărat o broscuţă ţestoasta, light catcher sau vitraliu şi o mingiuţă pentru Dea şi m-am hotărât ca la târgul din noiembrie să particip şi eu, dacă voi avea ce arăta până atunci.
Nu îmi pun mari speranţe pentru că v-am spus că nu prea era populat, dar măcar mai vorbesc cu lumea, mă cunosc ceilalţi oameni care se ocupă cu aşa ceva şi poate organizez şi ateliere, că ăsta ar fi scopul... Vedem, vă ţin la curent oricum cu evoluţia "standului".
The Red Stables Farmer Market
Aşa arăta piaţa că mai mult e piaţă decât târg
Aşa arată clădirea, ce am descoperit mai apoi că adăposteşte studiourile mai multor artişti.
Intrarea
Biserica St. Anthony din Clontarf, unde se organizează târgul lunar, următoarul pe 13 noiembrie 
O stradă, din spatele bisericii denumită sugestiv:)
Afişul de pe uşa bisericii şi un banner erau singurele indicii că acolo ar fi un târg
Dea, foarte fericită cu noua ei jucărie
Dea pe Clontarf în timp ce îmi întinfea bila să mă joc şi eu
Broscuţa mea vitraliu
Raluca

No comments: