Translate

October 26, 2011

Eu rămân pe RTV

Am fost aşa de aproape de Realitatea în ultimele luni cât am stat în România că era aproape nefiresc să nu mă intereseze soarta celor de acolo. Nu prea am înţeles al cui este postul de televiziune Realitatea în momentul ăsta, dar de aici, din Dublin, mie îmi pare că Vântu a vândut aceeaşi jucărie la doi oameni, care acum se bat ca proştii în loc să se întoarcă spre adevăratul adversar, care probabil mustăceşte de ce ispravă a făcut.
Aşa că lupta asta la vârf m-a interesat prea puţin spre deloc, m-au interesat oamenii. Mi s-a părut mişeleşte ceea ce a făcut Elan şi toţi cei care l-au urmat. M-a îngrozit mărturia Corinei Dragotescu cu o hală, pe care o cunoşteam aşa de bine, goală şi cu invitaţi puşi să mute decoruri... Omeneşte era ca toţi cei care au sărit în cealaltă barcă, machioze, operatori, producatori, pupători în fund, să îşi anunţe foştii colegi. Eu nu cred că un post poate emite peste noapte, deci probe şi pregătiri au fost, iar oamenii aia s-au dus probabil în ambele locuri pentru un timp şi nu au suflat o vorbă... Nişte mişei şi nişte neica nimeni. Eu aşa îi consider. De aceea mi-aş insulta intelectul dacă aş accesa vreodată pe internet realitatea.net. Probabil că acolo sunt şi dintre foştii mei colegi, bulversaţi de ceea ce li se întâmplă, oameni buni şi buni profesionişti, dar strict din punctul de vedere a plecării pe uşa din dos şi emiterii din cort mi se pare că au greşit.
Cei care au rămas la RTV, unii probabil că ştiau de formarea unei noi televiziuni, au ales cu sufletul, probabil. Şi numai pentru faptul că nu şi-au trădat colegii şi merită să vă uitaţi la ei, dacă îi prindeţi.
Ca în orice altă ocazie cei din radio au rămas de turmă, lor nu li s-a explicat nimic, frecventa le-a fost luată de Elan, dar ei au fost concediaţi pe mail (ce familiar sună totul...) şi au fost nevoiţi să îţi găsească loc într-una dintre televiziuni. Asta deja nu mă mai miră deloc, dar e un alt punct în plus pentru echipa Ghiţă care măcar le-a vorbit în faţă şi le-a oferit posturi în televiziune.
Eu ştiu atât. Cât am fost conduşi de Enache, Freciu şi încă unul, al cărui nume îmi scapă, am venit la serviciu trei luni şi ne-am făcut munca exemplar, iar banii ni i-am luat după alte trei luni, când ce să vezi a venit acest Ghiţă. Dacă nu venea probabil că şi acum aşteptam nişte bani pentru care muncisem... Aşadar alegerea e simplă. Lăsati echipamente de ultimă generaţie şi alte rahaturi pe care vi le vâră pe gât Elan şi ăia trei, dacă nu le pasă de oameni aproape că nu merită nici măcar scuipatul în faţă pe care promisesem să îl dau când îi văd prima data...
Sper ca Realitatea să dea faliment după a treia vila a lui Enache, iar RTV să ajungă să se bată cu Antena 3.
Raluca
P.S. Partea pozitivă din tot scandalul ăsta e că acum în piaţa media românească sunt trei televiziuni de ştiri...aveţi de unde alege :)

No comments: