Translate

October 8, 2011

Cum să slăbeşti frumos?

Încep prin a-mi cere scuze dacă prin această postare am să ofensez pe cineva, dar e o treabă pe care mi-a spus-o cineva acum un an şi nu îmi mai iese din cap. Şi ştiţi cum e cu ţăcăneala, zici că nu ai captat-o şi stă acolo undeva în subconştient şi prinde formă cu fiecare informaţie sau fotografie sau gest sau om pe care îl vezi şi apoi când e mare şi dodoloaţă iese la suprafaţă.
Acum să vă povestesc. Eram la radio, unde mă ştiţi că nu am vreo problemă că sunt grasă, că vreau să slăbesc, dar să nu fac multe în sensul ăsta şi tot aşa. Şi vine o invitată care cândva era grasă şi acum e slabă. Nu îi voi da numele, dar siiigur ştiţi despre cine vorbesc. Ei fraţilor la TV arăta binişor, dar în carne şi oase era ca o vrăjitoare. Poate nu o ajuta nici culoare părului, dar cu siguranţă ridurile erau proeminente şi urâte. Şi atunci mi-a scăptat păsărica: "păi daca aşa arăţi după ce slăbeşti, păi nu vreau să slăbesc". Nu vă îngrijoraţi că persoana respectivă nu era în aceeaşi încăpere, era doar un coleg care m-a luat de o mânuţă şi mi-a zis ceva la modul "lasă că tu eşti frumoasă aşa cum eşti". Şi mi-a trecut.
Şi v-am spus a trecut un an de atunci, dacă nu cumva vreo doi.
Prin iarnă când mâncam eu "cică sănătos" şi ziceam că voi slăbi, mă întreabă o prietenă: "da la ce îţi trebuie să slăbeşti că tu eşti frumoasă aşa?"
Bine acum nu vă imaginaţi că m-am culcat pe o ureche cu punga de cipsuri sub pernă, nu, în continuare îmi doresc să slăbesc, dar îmi caut supape. Ce mă fac dacă slăbesc şi mă urâţesc, aşa cum am cam văzut că se întâmplă? Cât să slăbesc să nu mi se schimonosească faţa şi să nu mi se vadă ridurile, care cu siguranţă sunt acolo, dar sunt acoperite acum? Sau am văzut cazuri în care îţi ies oasele feţei în evidenţă, ţi se văd dinţii mai proeminenţi şi tot aşa?
Mama mi-ar zice: "slăbeşte tu şi vedem noi pe urmă", dar voi ce spuneţi?
Cum poţi să slăbeşti, dar şi să rămâi frumos? sau poate e o chestiune de alegeri personale, la urma urmei frumosul e pentru fiecare diferit. Ce mie mi se pare acum frumos, altora li se pare hidos şi învers. Clar un om gras e un om bolnav şi pe această logică nu e un om frumos, dar poate pentru că sunt şi eu în această categorie, văd femeile plinuţe ca având un anume farmec, bine nu femeile grase... Ce faci să îţi păstrezi farmecul, să slăbeşti şi deci să devii mai sănătos?
Raluca
P.S. Nu mă refer aici la corp, că am înţeles chiar şi eu că slăbitul fără mişcare dă nişte pieliţe atârnânde prin anumite locuri prin care nu ai vrea să ai pieliţe atârnânde. Eu mă refer strict la faţă. Ştiu şi că faţa ţi se schimbă în cazul pierderii a muuuulte kilograme. Dar totuşi....

No comments: