Translate

December 31, 2012

Bono pe Grafton Street

Deşi am plecat din Dublin am rămas conectată cu tot ce se întâmplă acolo. Aşa am aflat că unii dintre cei mai cunoscuți cântăreți ai Irlandei au cântat pe Grafton Street. Desigur îi ştiţi şi voi pe unii dintre ei, Sinead O'Connor, Enya sau băieții de la U2. Cât am stat în Dublin m-am tot intersectat cu ei la modul că am trecut pe lângă casa Enyei sau am văzut-o pe Sinead O'Connor la mall sau ştiam care e hotelul din centrul Dublinului deținut de Bono de la U2.
Acum Grafton Street se vrea a fi şi o stradă a artiștilor. Veţi găsi acolo de la cântăreți stradali, la personaje nemișcate, la reprezentanți ai organizațiilor de caritate care împart diverse...am înțeles că oricine îşi poate pune o tarabă mică pe Grafton şi poate vinde ceva sau poate distra lumea. Nu îţi trebuie un permis, iar poliția nu se ia de "artiști", atâta timp cât nu cerșesc şi doar atât. Ba chiar cică e cool ca artist să faci un "performance" pe Grafton Street.
De Crăciun, Bono de la U2 şi mulţi alţi artiști irlandezi au venit pe Grafton Street să cânte la lume. Ei de ce nu s-ar fi întâmplat treaba asta când stăteam şi eu în Dublin?
Raluca

2 comments:

corina said...

Nu îmi plac sărbătorile în stradă. Pentru Bono la Dublin aș fi ieșit.

Raluk said...

Daca stiam mergeam in maini pana la Dublin. Da nu am stiut. De obicei oamenii astia sunt cam spontani asa :)