Translate

December 22, 2012

Lux-ul de a avea brad de Crăciun artificial

Trebuie să fie un lux altfel nu îmi explic. Da e mai practic şi să zicem că în doi-trei ani îţi scoți investiția, dar în condițiile în care un Brad de Crăciun natural, frumos şi stufos era 5 euro, iar unul de plastic, artificial era 30 de euro, cel mai ieftin, erau unii şi 70-90, nu văd de ce ar fi tentați oamenii să salveze planeta, să fie eco, să fie trendy? Când o plasticăraie făcută de copii din India sau China e mai scumpă şi de 10 ori decât un brad natural crescut într-un an poate doi.
Plus că da salariile sunt mai mari aici, dar şi cheltuielile din această perioadă sunt mari şi chiar dacă nu ar fi, cum să dai totuşi 90 de euro pe un plastic?
De aia spun că să ocrotești natura, să nu obligi pe cineva să sacrifice un pomișor pentru vanitatea proprie e un lux în Belgia... Oricum ce mi-a plăcut a fost că pe 22-23 prețurile la articolele de Crăciun (brazi, ornamente, veselă, feţe de masă) sunt reduse cu 50 până la 75 la sută. Bine nu se mai găsește nici măcar un sfert din ce era acum două săptămâni, dar dacă găsiţi ceva îl cumpărați redus. Eu mi-am cumpărat o farfurioară în formă de brad de Crăciun cu 2 euro redus de la 10. Bine eu căutam ornamente pentru curte, da chiar au rămas cele mai creepy.
În altă ordine de idei aici ploua de trei zile, cu mici opriri. Nu ați auzit mitul acesta nicăieri da în Belgia, partea asta, ploua mai mult decât în Irlanda. Măcar în Irlanda ploua cu soare sau ploua 5 minute pe zi, aici ploua continuu şi pentru că în continuare sunt 10 sau peste 10 grade celsius nici că va fi zăpadă :( de Crăciun.
El este bradul în ghiveci. Cel mai normal din câți am văzut. Este foooooarte mic şi nu îi dau aproape nici o șansă să ajungă în curte şi să fie plantat, dar l-am cumpărat pentru că am zis că îmi cumpăr şi pentru că era oricum redus, 11 euro şi pentru că ne aflam la al 7-lea magazin în căutare de brazi în ghiveci. Brazii mai mari, la ghiveci erau aproape scuturați...
Pentru că i-am găsit un loc în bucătărie deja i-am pus o instalație şi globuri, dar bradul, adică Bradul de Crăciun îl vom împodobi luni. Până atunci mai sunt o grămadă de lucruri de făcut şi o casă întreagă de ornat :)
Week-end plăcut!!! sau ce am ia rămas din el.
Raluca

No comments: