Translate

June 21, 2013

Luxembourg - Echternach, cel mai vechi oraş din Luxembourg

Tocmai am aflat că vinerea nu facem curs de franceză, aşa că ce metodă mai bună de a-mi înghiții nervii pe francezii ăştia puturoși decât să scriu pe blog? Oricum rămăsesem datoare cu o postare despre Echternach, orășelul pe care l-am vizitat în week-end. 
Totul a pornit de la dorul meu de mare, de apă în general. Aici este foarte frig şi la mare nu puteam merge, aşa că am căutat o apă mai aproape de noi. Lacul Sure (despre care am vorbit aici) l-am vizitat în iarnă şi încă o dată acum "vara", voiam altceva. Şi tot căutând eu pe google dau de lacul Echternach şi numai bine aflu că e cel mai vechi oraş din Luxembourg deci măcar ceva arhitectură faină trebuie să aibă, aşa că vizita era ca şi programată. 
Wiki zice că oraşul s-a format în jurul abației Echternach, fondată în 698 şi că din 1975 e tradițional ca în acest oraş să se organizeze Sărbătoarea Muzicii. Asta am prins şi noi în Echternach aşa că pe lângă noutatea oraşului, am asistat şi la un concert gratuit în aer liber.
Aşa arată o parte din Piaţa Centrală 
Tot în piaţă este această clădire care mie mi-a plăcut foarte mult. 
Un felinar ce mi-a adus aminte de Dublin. Numai acolo felinarele stradale sunt decorate cu extrem de mult bun gust.  
Biserica din Echternach 
O stradă ce mi-a amintit de străduţele din Veneţia 
Un decor pe primăria din Echternach 
Lacul Echternach, ce se află la intrarea în oraş pe dreapta 
Dea şi lacul Echternach 
Oameni pe iarbă. 
Trebuie să vă spun că aici vara e chiar mai urâtă decât în Dublin. Cea mai mare temperatură a fost de 32 de grade, dar doar vreo trei zile, în rest dacă se ajunge la 20 e chiar mult. Asta cu temperaturile nu mă deranjează, numai că plouă foarte mult şi e înnorat cam tot timpul :( 
Dea între margarete făcând pe-a vedeta mofturoasă ce nu stă la pozat. 
O poză nu foarte bună cu mine 
Câmpul cu flori sau parte din el. E lângă lac cumva într-o poieniță. Trebuie să vă spun că la lac nu prea aveți ce face. Există un restaurant şi o vilă romană ce poate fi vizitată şi sunt şi locuri de joacă pentru copii şi piste de biciclete, dar dacă nu îţi e foame, nu ai copii sau bicicletă singura chestie pe care o poţi face e să dai un tur al lacului pe jos, să te insolezi, dacă prinzi o zi cu soare, şi să pleci acasă.
Ceea ce am făcut şi noi
Raluca

No comments: