Translate

June 22, 2013

Curtea noastră şi Dea mea :D

Pentru că e totuşi o postare de week-end m-am gândit să nu vă încarc cu filosofiile mele şi apoi poate vă e dor de Dea. Aşa că într-o zi cu mai mult soare, nu ca cea de azi când sincer nu aş ieşi din casă...da voi ieşi pentru că trebuie. Ziceam, într-o zi cu soare am făcut poze curții.
Nu ştiu dacă v-am mai spus da când ne-am mutat aici am vrut musai curte şi musai scrânciob (balansoar). Vedeți voi eu sunt crescută pe asfaltul din spatele blocului (cum zice mama), deci eu iarbă am văzut doar în parc, unde pe vremea mea nu aveai voie să o calci, flori de plantat cu mâna mea nu am avut niciodată, iar un scrânciob al meu şi doar al meu era o utopie, mai ales la bloc, mai ales după ce locul meu de joacă din copilărie a fost transformat în alt bloc. Aşa fiind date condițiile spuneți voi dacă în locul meu nu aţi fi ales casă cu curte şi nu apartament de bloc...
Astă iarnă când erau zăpezile alea mari şi trebuia să deszăpezesc curtea ca Dea să îşi poată face nevoile...nu mai spun ca să plecăm cu maşina, mă cam întrebam la ce mi-o fi trebuit mie curte?
Numai că a venit vara şi chiar dacă deocamdată a ținut doar 4 zile se poate sta în curte, mă pot da în scrânciob şi surpriza e că multe dintre florile mele preferate au apărut la mine în grădină.  
 Primul a fost liliacul despre care v-am mai vorbit, da i-am pus şi acum o poză.
 Apoi un fel de flori de câmp. Am propriul meu câmp cu flori în grădină. Apoi în grădina din faţă am lavandă, care încă nu e înflorită complet, dar arată bine, îi voi face o poză la timpul ei.
Mă întrebam la un moment dat dacă am maci în curte. Nu sunt maci sunt florile astea.
Apoi am un fel de tufă de trandafiri agățători, cărora le place ploaia. Cât a fost soare şi temperaturi de 32 de grade, ziceam că se usucă. Îi mai udam eu. Acum că plouă de 3 zile deja au înflorit şi arată foarte bine. Acum dacă mi-ar ieşi şi macii din jardiniere...
Poza este de ieri, azi deja sunt mai mulţi trandafiri. 
Dea, splendoare în iarbă 
Pe bune câinele ăsta dacă ar trăi până la 20 de ani ar învăța să vorbească... Eu nu am mai văzut aşa ceva. Mă vede pe mine că miros florile şi la fel face şi ea. 
Aere de diva curții. 
Când mă vede cu aparatul la ochi nu vrea să stea la poză decât dacă o mituiești cu ceva :)
Cam asta e curtea. Week-end plăcut dragilor!!!
Raluca

No comments: