Translate

May 4, 2013

România 2013 - nimic nu se aruncă, totul se refoloseşte

 Ieşenii mei sunt nişte oameni foarte chibzuiți sau cel puţin aşa îmi place mie să cred şi nu aş vrea să cercetez şi de fapt să aflu că îi laud degeaba.
Tot bulevardul Ştefan cel Mare (şi Sfânt) e plin cu decoraţiuni ce mie îmi seamănă a decoraţiuni de Crăciun, însă cu temă de primăvară. Cu floricele şi fluturaşi, dar făcuţi din beteală de pom.
Ele sunt foarte oacheşe aşa şi bulevardul chiar arată mai bine. Sper că nu din cauza acestor decoraţiuni au tăiat ei teii, că am înţeles că teii ar fi fost tăiaţi pentru că nu se mai vedeau obiectivele turistice din zonă. De toaletarea coroanelor ieşenii mei nu au auzit... Eu mă întreb, instituţia asta a Arhitectului oraşului există în Iaşi? O fi existat vreodată? Sau mai corect o fi existat funcţia de peisagist? clar nu cred că de asta au auzit. Cum să tai tu tei de zeci de ani şi să plantezi salcâmi japonezi? Poate chiar arhitectul o fi având o firmă importatoare de plante japoneze...la ce mi-au auzit urechile zilele astea e foarte posibil...
Revenind la decoraţiunile de Paşte, eu zic că sunt frumuşele. E drept le-am şi văzut noaptea, ziua probabil că arată cam în afara peisajului.
Şi tot la capitolul decoraţiuni, în Piaţa Unirii sunt doi iepuroi mari tot din beteală, cu leduri. Frumoşi rău. M-am pozat şi eu pe lângă ei.
Bine că decoraţiuni avem, un frig ca de Crăciun ne mai trebuie, că pur şi simplu ziua te topeşti la umbră. Nu ştiu la vară cum va fi, da mulţumesc că eu nu voi fi aici să aflu.
Cică în Arlonia au fost 14 grade, deci numai bine după cele trei insolaţii pe care le-am trăit până acum în Iaşi.
Un Paşte Fericit!!!
Raluca

2 comments:

Larisa said...

Un Paste Fericit si tie!
O alegere perfecta Romania anul asta pentru Paste, la cat de cald si frumos este acolo :)!
Pe aici vreo 10 grade au fost toata saptamana, acum totusi vremea da semne mai bune.

Raluk said...

Multumesc mult. Eu u ma impac bine cu vremea calda, dar sunt de acord cu tine ca e buna si o cura de caldura :)