Translate

May 16, 2013

România 2013 - Dracula de Austria

Austria este o ţară fascinantă şi m-am convins de asta de câte ori am străbătut-o. Nu doar Viena, care trebuie să fie deja din altă lume, dar autostrăzile, casele, drumurile dintre localități,  benzinăriile sunt deja din alt film. Când am făcut prima dată drumul Irlanda-România, cu maşina, ne-am oprit la o benzinărie în Austria care arăta ca un mall cu o mie de magazine, în câmp, pe autostradă şi unde am fost mirată că la toaletă se ajungea pe scara rulantă. Adică la etaj era doar toaleta şi la etaj se ajungea pe scara rulantă.
M-aş hazarda să spun că aşa am fi şi noi dacă am fi avut stabilitate de toate felurile, dacă am fi fost capul unui mare imperiu, dacă am fi avut venituri constante şi decente... dar nouă românilor şi României chestiile astea ne-au lipsit. Ştiţi cum e când ajungi să furi sau să dai în cap pentru o bucată de pâine, când ajungi să îţi iei lumea în cap şi să te umilești pentru a aduce bani în casă, chestiuni de genul scări rulante la benzinărie ţi se par nişte inutilități şi judeci la modul: "ăştia nu mai ştiu ce să facă cu banii".
Eu mă uit la luxemburghezi câteodată că fac lucruri pe care noi românii nici nu le visăm şi le fac cu o nonșalanță şi cu o relaxare ca şi cum le-ar fi făcut de mii de ani. Asta o fi civilizația, nu ştiu şi mă abțin de la comentarii.
Ei în Austria, când mai aveam o azvârlitură de băţ şi eram în România şi când dorul de acasă se mărea cu fiecare secundă, l-am găsit pe Dracula. Aşa zic eu că ar fi, că poate fi un vampir oarecare. Da mi-a plăcut cum stătea el la umbră ferit de lumina soarelui sub mantia lui roșie.
L-am văzut în ultima clipă şi de aceea poza e dintr-un unghi cam ciudat, da clar e Dracula care vizita Austria :)
Deja zâmbiți? E bine.
Raluca

No comments: