Translate

May 17, 2013

România 2013 - Doar o benzinărie

Mergeam noi posomorâți spre Luxemburg pentru că ne prinsese ploaia din urmă. Şi ploua mărunt şi nu se mai oprea şi dacă aţi mers vreodată la drum lung cu maşina pe autostradă, fix zilele în care plouă şi totul e mohorât sunt cele mai grele. Pentru că te îmbie la somn şi pentru că trebuie să oprești des şi să te umpli de cafea şi sucuri cu cofeină şi să faci doi pași şi să scoți câinele care adormit trebuie să facă şi el doi paşi. Şi toate astea mănâncă timp şi resurse şi ori te oprești mai repede decât ţi-ai propus şi deci ai mai mult de mers a doua zi, ori ajungi mai greu unde ţi-ai propus ori în cazuri extreme adormi pe tine în vreo benzinărie. Nu râdeți că ni s-a întâmplat. Am adormit toţi trei într-o benzinărie preț de vreo 20 de minute... Da mai bine aşa decât să pleci adormit la drum şi să conduci.
Ei şi când tocmai ne luasem noi avânt intrăm în munți, în Austria. Şi cu ochii la munți şi la peisaj timpul a trecut foarte repede, numai că la un moment dat a trebuit să ne oprim. Peisajul era de vis, trebuia să facem poze şi să mirosim liliacul ce era mai peste tot.
M-am uitat pe hartă şi singurul loc unde ar fi putut fi locul despre care vă vorbesc este Mondsee. Nu bag mâna în foc, da eram în Austria şi după forma lacului asta ar fi, deşi pe hartă pare mai mare. Da degeaba vă povestesc eu, că mai bine vă las cu nişte pozişoare.

Raluca

No comments: