Translate

November 15, 2012

De ce nu ne place Dacia?

Trebuie să vă spun că în Belgia am revitalizat Logănelul, care reparat pe tărâm irlandez merge ca uns şi care şi-a dovedit (pentru a câta oară?) utilitatea.
Eu sunt prima care afirm că Loganul, deci Dacia, este o maşină bună, dar tot eu zic că dacă aş avea ocazia aş cumpăra altceva. Şi sincer stau şi mă întreb de ce?
În Belgia şi Luxemburg sunt o grămadă de Dacii. De la Sandero, Logan, mai putin Duster şi Logan din ăla  de transport, pe şosele e imposibil să nu vezi o Dacie. Aici vecinii nu se mai adună în jurul Logănelului ca la Dublin, iar toată lumea ştie că sunt maşini bune pentru preţul pe care îl plăteşti pentru ele. Practic în Belgia cu 15.000 de euro îţi iei Duster, deci maşină de teren, cu o grămadă de dotări.
Da accept argumentul că în oraş îţi trebuie o maşină mică, dar totuşi de ce nu ne place, nouă românilor, Dacia? De ce preferăm "maşini tari" gen BMW sau Mercedes şi aproape că ne e ruşine să spunem că Dacia este marcă autohtonă?
Belgienilor nu le e ruşine că deţin o Dacia şi ca dovadă îşi lipesc I love my Dacia pe luneta din spate. Dublinezii s-au îngrămădit să îşi cumpere Duster, de în prima lună de la intrarea pe piaţa irlandeză au înregistrat vânzări cât pentru jumătate de an. Luxemburghezii folosesc Loganul şi nu puteţi spune că luxemburghezii nu îşi permit ceva mai scump, deci zic eu că apreciază maşina românească. Noi, românii, care o folosim în draci şi nu se strică pe uliţele alea pe care le denumim drumuri europene, care o încărcăm până la refuz, până stă pe roată, de ce nu ne mândrim cu Dacia?
E o întrebare la care nici chiar eu nu găsesc răspuns...
Raluca

2 comments:

Eddy said...

Pai e simplu ai trait pre mult prin Romania si ai ajuns la o mentalitate de roman..Un roman caruia ii pasa mai mult de ce zic alti decat de nevoile tale stricte..Trebuie sa fim practici si inteligenti ce conteaza ce zice lumea?? fuck it i love my dacia

Raluk said...

Tu ai dreptate, dar te intreb, ai vreo dacie si nu ma refer aici la cele vechi ci la Loga, Sandero sau Duster? Noi avem si daca m-ar intreba cineva daca sa isi cumpere sau nu, i-as spune fix asa: DA Loganul e o masina bună, dar nu fabricata in Romania, unde din 5 suruburi noi avem 3, unde am schimbat puntea din spate de doua ori desi stricata era o piesa de 50 de euro si tot asa...