Translate

November 24, 2012

În vamă

Nu ştiu dacă şi voi aveţi aşa amintiri, dar ştiu că eram mai mică şi veneau diferiţi prieteni de prin ţări străine şi povesteau de nişte magazine fantastice, cu preţuri minimale şi marfă pe alese şi de obicei chestii are la noi nu se găseau. Să tot fi fost prin 90 si ceva poate chiar începutul anilor 2000. Mi se păreau nişte fantasme, iar când primeam ceva din respectivele magazine... Unde mai pui că Iaşi-ul e şi graniță, cu Moldova e drept, dar e graniţă, deci avea un magazin din acela. Şi taaare aş fi vrut şi eu să ajung acolo. Nu s-a putut.
Am ieşit prima dată din ţară cu maşina. M-am uitat în vamă după un magazin, le-am şi văzut da era prima dată, avusesem şi nişte probleme la trecerea graniţei şi numai de magazine nu ne ardea.
Timpul a trecut, am călătorit şi am descoperit că acele magazine nu erau altceva decât duty-free-urile. În aeroportul din Londra m-am învârtit printre ele vreo trei ore cât am aşteptat avionul. Am şi cumpărat o grămadă de prostii din duty-free. Le-am găsit şi pe şosea şi pe aeroport şi pe feribot şi în avion şi peste tot. Nu mai e o noutate şi nu mai e mirajul de a ajunge într-un astfel de magazin.
Ei între Luxemburg şi statele din jur magazinele acestea s-au păstrat sau poate nu ştiu eu exact ce fel de magazine sunt şi nu or fi chiar duty-free. Ideea e că sunt mărfuri, în special ţigări şi cafea şi dulciuri de dimensiuni uriaşe si preţuri nu prea uriaşe.
Borcane de Nutella de 5 kg. Cine frate mănâncă atâta Nutella?
Căldări cu tutun de 5 kg. Oare în cât timp se pot fuma 5 kg de tutun?
  Week-end inspirat vă doresc!!!!
Raluca


No comments: