Translate

June 15, 2012

Suporteri ca ai Irlandei şi-ar dori orice echipă

În Irlanda pasiunea pentru fotbal nu e asa de mare, de aceea am fost puţin uimită că Irlanda a mers la Euro şi România nu. Cred că de fapt şi în Irlanda şi în România mai mult se vorbește de fotbal decât se joacă, în schimb suporterii Irlandei sunt poate cei mai tari suporteri de la Euro 2012.
Aseară Irlanda a fost bătută de Spania cu un scor "de maidan" 4 la 0, săracii irlandezi nici nu au reușit să se apropie de poarta Spaniolilor, iar portarul ibericilor a fost acolo doar ca să iasă la număr. Sunt rea, ştiu. De fapt aşa cum am mai spus Irlanda nu a plecat la Euro ca să câștige ceva, a şi picat într-o grupă proastă, aşa că șansele ei erau oricum minime, chiar şi cu Giovanni Trapattoni pe banca tehnică. Însă referitor la meciul cu Spania, trebuie să recunoaștem că măcar o apărare bună tot au irlandezii, altfel fără portar şi fără apărare scorul ar fi ajuns la 10-0.
Da parcă vorbeam despre suporteri, ei bine irlandezii sau cel puțin irlandezii pe care îi ştiu eu, au plecat în Polonia la distracție. Mulți vorbesc de Euro ca de un concediu, şi-au luat acolo şi nevestele şi copii, şi aşa cum doar irlandezii ştiu, au profitat de orice ocazie.
Însă la jocul de aseară suporterii le-au demonstrat spaniolilor şi lunii întregi ce înseamnă să fii suporter cu adevărat. În minutul 93 şi la 4 goluri încasate şi practic nici o șansă de a mai ieşi din grupe, stadionul răsuna de cântecele irlandezilor. Suporterii şi-au susținut echipa până aceasta a intrat la vestiare şi au cântat cât i-au ținut rărunchii mai bine de 10 minute. Nu am auzit nici o huiduială, nici o jignire la adresa echipei, nici un obiect aruncat în teren, nici un material pirotehnic. Irlandezii au demonstrat că nu au cine ştie ce echipă, însă au suporteri şi apoi timpul nu a intrat în sac. Prin apărare au demonstrat că locul lor este acolo, iar datorită suporterilor, în doi ani sau patru când va mai fi un Euro, Irlanda va fi o forţă la care trebuie să fie atentă toată Europa.
Raluca
P.S. Au apărut şi înregistrările pe youtube. Aceasta este una dintre ele. Să vedeţi că merită scris despre ei în modul în care am scris.


2 comments:

Aliceee Traveler said...

super suporterii!!! pai eu pe spanioli nici nu ii mai aud!
Pacat de infrangere :((

Raluk said...

Da, oricum cred ca irlandezii si-au asumat infrangerea, iar supoerterii oricum erau acolo la distractie :)